Egyszerű, friss hűtős kifli - Este ledagasztod, reggel kisütöd

Az illatos, foszlós, frissen sült házi kiflinél jobb szendvicsalap nem is lehetne.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Még gőzölög a saját készítésű házi kifli, amikor a tányérra kerül. Kívülről ropogós, belül puha, foszlós. A tészta gyorsan összeáll, és nem kell folyton nézegetni, hogy mikor kel meg. Önmagában is nagyon finom, de a tésztát bármivel megtöltheted. Mehet bele túró, lekvár, csoki vagy akár bacon, sonka és sajt is.

hidegen-kelt-kifli

Hűtős kifli

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 25 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 5 dkg zsír
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 dkg élesztő friss
  • 1 csipet
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, majd keverd bele a cukrot és az élesztőt. Várj tíz percig, amíg jól megemelkedik, és habos lesz. A felfutott élesztőt öntsd az átszitált liszthez, majd dolgozd össze a zsírral és a sóval. Amikor a tészta elválik az edénytől és a kezedtől, takard le egy nagy zacskóval, hogy ne száradjon ki. Mehet is éjszakára a hűtőbe.

Másnap reggel nyújtsd a tésztát lisztezett felületen vékony, körülbelül félcentis körré, és vágd nyolc cikkre. Ha szeretnéd, töltsd meg, majd tekerd fel a széles részétől indulva. Pakold a kifliket sütőlemezre, a tetejüket kend meg felvert tojással, szórd meg sóval vagy magvakkal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20-30 perc alatt aranybarnára.

hidegen-kelt-kifli-recept

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük