Egyszerű, friss hűtős kifli - Este ledagasztod, reggel kisütöd
Az illatos, foszlós, frissen sült házi kiflinél jobb szendvicsalap nem is lehetne.

Egyszerű, friss hűtős kifli - Este ledagasztod, reggel kisütöd
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Villámgyorsan eltűnik a pattanás nyoma: pár óra alatt hat a természetes szer »

Gyönyörű nő lett az egykori gyereksztárból: 20 évesen rá sem ismerünk »

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Még gőzölög a saját készítésű házi kifli, amikor a tányérra kerül. Kívülről ropogós, belül puha, foszlós. A tészta gyorsan összeáll, és nem kell folyton nézegetni, hogy mikor kel meg. Önmagában is nagyon finom, de a tésztát bármivel megtöltheted. Mehet bele túró, lekvár, csoki vagy akár bacon, sonka és sajt is.

Hűtős kifli

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 25 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 5 dkg zsír
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, majd keverd bele a cukrot és az élesztőt. Várj tíz percig, amíg jól megemelkedik, és habos lesz. A felfutott élesztőt öntsd az átszitált liszthez, majd dolgozd össze a zsírral és a sóval. Amikor a tészta elválik az edénytől és a kezedtől, takard le egy nagy zacskóval, hogy ne száradjon ki. Mehet is éjszakára a hűtőbe.

Másnap reggel nyújtsd a tésztát lisztezett felületen vékony, körülbelül félcentis körré, és vágd nyolc cikkre. Ha szeretnéd, töltsd meg, majd tekerd fel a széles részétől indulva. Pakold a kifliket sütőlemezre, a tetejüket kend meg felvert tojással, szórd meg sóval vagy magvakkal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20-30 perc alatt aranybarnára.

Ezt is szeretjük