Kihagyhatatlan húsvéti tojáslikőr: legalább egy hétig érlelni kell
Koccints a húsvétra saját készítésű, lágy, krémes tojáslikőrrel, vagy add ajándékba!

husveti-tojaslikor
Ez is érdekelhet

Igazi kis gyöngyszem az alpesi panorámaút: szépsége mindenkit elvarázsol (x)

Nagy méretű burkolólapok ragasztása: így sokáig gyönyörködhetsz a végeredményben (x)

Tavaszi megújulás a Lenor Parfum des Secrets kollekcióval (x)

"Itt a piros, hol a piros" - Oscar a Thália Színházban (x)

A Žagar felszámolja a műfaji korlátokat a Margitszigeten (x)

beauty and style

Felfrissíti, hidratálja a bőrt, és tartósabbá teszi a sminket: készíts rózsavizet! »

Így fejlődött a divat az elmúlt 100 évben: meglepő, hogy ismétlődnek a trendek »

Csak 10 perc, de felpörgeti a reggeli anyagcserét: karcsúsító edzés, ugrálás nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tojáslikőr ugyanúgy hozzátartozik a húsvéthoz, mint a sonka, a tojás és a kalács. Miért ne készítenéd el magad, hisz nagyon egyszerű. Vodkát és fehér rumot is használhatsz hozzá. Ha erősebb, ütősebb likőrt szeretnél, fél decivel több alkoholt önts hozzá. Hideg helyen három-négy hétig is eláll. Közben pedig sűrűsödni fog. 

Húsvéti tojáslikőr

Hozzávalók:

  • 16 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 4 db tojássárgája
  • 3 dl vodka vagy fehér rum
  • 2 dl habtejszín
  • 1 db vaníliarúd
Recept idők

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt öntsd egy lábosba, és kis lángon kezdd melegíteni. Add hozzá a cukor felét és a vaníliarúd kikapart magjait. Amikor felforr, húzd le a tűzről, és hűtsd ki. A tojások sárgáját keverd ki jól, szinte krémesre a maradék porcukorral. Kanalazz hozzá a kihűlt tejszínes keverékből. Amikor elolvad a cukor, öntsd hozzá a tojássárgás masszát, és az egészet alaposan keverd össze. Végül az alkoholt is add hozzá.
A tojáslikőrt szűrd üvegekbe, és rakd a hűtőbe. A tapasztalat szerint egy hét múlva lesz az igazi, addig az ízek jól összeérnek. Mielőtt felbontanád, egy kicsit rázd össze.
Ha rajongsz a házi likőrökért, a kókuszos változatot se hagyd ki! Olyan, mintha folyékony Raffaellót kortyolgatnál. 

Ezt is szeretjük