Sós, húsos-sajtos palacsinta maradék pörköltből: tejföllel meglocsolva még finomabb
A palacsintát nem csak lekvárosan vagy túrósan szeretjük, a húsos változatok is lehetnek igazán jók. Ha van pörköltmaradék a hűtőben, nem is nagy munka összedobni.

A laktató, sok szafttal készült pörkölt nem csak galuskával kitűnő! Miért nem készítesz a maradékból izgalmas palacsintatölteléket? Ha sós palacsintába kerül, felturbózod tejföllel, sajttal, biztos, hogy mindenki jóllakottan áll fel az asztaltól. Ez egyszerűbb és gyorsabb, mint a klasszikus hortobágyi palacsinta.
Húsos-sajtos palacsinta
Hozzávalók
A palacsintához
- 25 dkg liszt
- 2.5 dl tej
- 2 dl ásványvíz
- 2 db tojás
- 1 kávéskanál só
- 1 evőkanál olaj
A töltelékhez
- maradék pörkölt
- 2 dl tejföl
- 1 teáskanál liszt
- 10 dkg sajt
Elkészítés:
A lisztet szórd egy tálba, keverd hozzá a tojást, a tejet, a szódát vagy ásványvizet, a sót, és dolgozd csomómentesre a masszát. Pihentesd 10 percig, majd add hozzá az olajat. Hevíts fel a palacsintasütőben kevés olajat, kanalazz bele a masszából, körkörös mozgatással folyasd szét, majd süsd ki egymás után a tésztákat.
A töltelékhez a húst vágd kis darabokra, vagy akár le is darálhatod. A szaftot keverd össze egy deci tejföllel, a liszttel, és kis lángon rottyantsd össze, majd add hozzá a húst. Töltsd meg vele a palacsintákat, szórd meg a reszelt sajttal. Feltekerheted a hagyományos módon, vagy batyukat is készíthetsz a tésztából. A tetejére locsold a maradék tejfölt.
Ha édesre vágysz, akkor próbáld ki a pufi, töltött amerikai palacsintát is.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció