Sós, húsos-sajtos palacsinta maradék pörköltből: tejföllel meglocsolva még finomabb
A palacsintát nem csak lekvárosan vagy túrósan szeretjük, a húsos változatok is lehetnek igazán jók. Ha van pörköltmaradék a hűtőben, nem is nagy munka összedobni.

husos-palacsinta-porkoltbol
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Nőies, 1 perces frizurák a sztárok kedvenc fodrászától: rém egyszerűek, amikkel bárki megbirkózik otthon »

Ez a ruhadarab kincset ér 50 év felett: a fekete nadrág sokoldalú és szupernőies »

Napi 6 perc edzés a puha alhas feszesítésére: formába hoz, ha elengedted magad nyáron »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A laktató, sok szafttal készült pörkölt nem csak galuskával kitűnő! Miért nem készítesz a maradékból izgalmas palacsintatölteléket? Ha sós palacsintába kerül, felturbózod tejföllel, sajttal, biztos, hogy mindenki jóllakottan áll fel az asztaltól. Ez egyszerűbb és gyorsabb, mint a klasszikus hortobágyi palacsinta. 

Húsos-sajtos palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához

  • 25 dkg liszt
  • 2.5 dl tej
  • 2 dl ásványvíz
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál
  • 1 evőkanál olaj

A töltelékhez

  • maradék pörkölt
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál liszt
  • 10 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, keverd hozzá a tojást, a tejet, a szódát vagy ásványvizet, a sót, és dolgozd csomómentesre a masszát. Pihentesd 10 percig, majd add hozzá az olajat. Hevíts fel a palacsintasütőben kevés olajat, kanalazz bele a masszából, körkörös mozgatással folyasd szét, majd süsd ki egymás után a tésztákat.
 

A töltelékhez a húst vágd kis darabokra, vagy akár le is darálhatod. A szaftot keverd össze egy deci tejföllel, a liszttel, és kis lángon rottyantsd össze, majd add hozzá a húst. Töltsd meg vele a palacsintákat, szórd meg a reszelt sajttal. Feltekerheted a hagyományos módon, vagy batyukat is készíthetsz a tésztából. A tetejére locsold a maradék tejfölt.
Ha édesre vágysz, akkor próbáld ki a pufi, töltött amerikai palacsintát is. 

Ezt is szeretjük