16 fortély a tökéletes húshoz

Dia

A húsételek lehetnek egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek, ahogyan akad jó néhány bonyolult is köztük. Vértezd fel magad a következő trükökkel.
A húsételek lehetnek egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek, ahogyan akad jó néhány bonyolult is köztük. Vértezd fel magad a következő trükökkel.

Dia

 	Éles kések  	Minden konyha alapfeleszereléséhez tartozik néhány jó kés, érdemes rájuk költeni. Legyenek mindig élesek. Az izomrostokat mindig merőlegesen kell elvágni. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Így süsd meg a tökéletes steaket! »

Éles kések

Minden konyha alapfeleszereléséhez tartozik néhány jó kés, érdemes rájuk költeni. Legyenek mindig élesek. Az izomrostokat mindig merőlegesen kell elvágni.

Kapcsolódó cikk:
Így süsd meg a tökéletes steaket! »

Dia

SerpenyőLehet teflon, amiben könnyű sütni, vagy önött vas, ami kis konyhai gyakorlatot igényel. Fontos, hogy jó legyen a hőelosztása. Ha hirtelensültet készítesz, akkor egész tüzesre kell hevíteni.

Serpenyő

Lehet teflon, amiben könnyű sütni, vagy önött vas, ami kis konyhai gyakorlatot igényel. Fontos, hogy jó legyen a hőelosztása. Ha hirtelensültet készítesz, akkor egész tüzesre kell hevíteni.

Dia

Egy jó tepsiA tepsi ne legyen túl alacsony, mert a szaft kifolyhat, ahogyan túl magas se, mert úgy nem sül meg rendesen mindenhol a hús. A sültekhez használj sütőrácsot, a szaftot pedig add mártásként az asztalra.

Egy jó tepsi

A tepsi ne legyen túl alacsony, mert a szaft kifolyhat, ahogyan túl magas se, mert úgy nem sül meg rendesen mindenhol a hús. A sültekhez használj sütőrácsot, a szaftot pedig add mártásként az asztalra.

Dia

PapírtörlőPanírozott, bundázott húsoknál nagyon fontos, hogy legyen előkészítve egy tál papírtörlővel, amibe a húst kiszeded, hogy az olajat beszívhassa, ellenkező esetben tocsogni fog a zsírban.Kapcsolódó cikk:Így készül a tökéletes Cordon bleu »

Papírtörlő

Panírozott, bundázott húsoknál nagyon fontos, hogy legyen előkészítve egy tál papírtörlővel, amibe a húst kiszeded, hogy az olajat beszívhassa, ellenkező esetben tocsogni fog a zsírban.

Kapcsolódó cikk:
Így készül a tökéletes Cordon bleu »

Dia

 	Jó minőségű hús  	Ha húsételt készítesz, ne spórolj a fő összetevőn. Sajnos némelyik hentes és bolt különböző trükköket alkalmaz, hogy frissnek mutassák a már több napos húst, ezért csak megbízható húsosnál vásárolj.

Jó minőségű hús

Ha húsételt készítesz, ne spórolj a fő összetevőn. Sajnos némelyik hentes és bolt különböző trükköket alkalmaz, hogy frissnek mutassák a már több napos húst, ezért csak megbízható húsosnál vásárolj.

Dia

 	Hagyma és fokhagyma  	Legyen szó raguról, pörköltről vagy levesről, a recept biztosan úgy kezdődik, hogy néhány hagymát vágj kockára, majd párold üvegesre, és általában nem árt egy fokhagymát sem belepasszírozni a készülő ételbe. 	A sült húsok mellé szeleteket is tehetsz, a fokhagymagerezdeket pedig egyben is hagyhatod, hogy krémesre süljenek.

Hagyma és fokhagyma

Legyen szó raguról, pörköltről vagy levesről, a recept biztosan úgy kezdődik, hogy néhány hagymát vágj kockára, majd párold üvegesre, és általában nem árt egy fokhagymát sem belepasszírozni a készülő ételbe.
A sült húsok mellé szeleteket is tehetsz, a fokhagymagerezdeket pedig egyben is hagyhatod, hogy krémesre süljenek.

Dia

FűszerekA bors szinte minden húsételhez szükséges, ahogyan a paprikát is gyakran használjuk. Ne félj új ízeket kipróbálni, zöld fűszereket használni.Kapcsolódó cikk:4 mennyei, serpenyőben sült hús »

Fűszerek

A bors szinte minden húsételhez szükséges, ahogyan a paprikát is gyakran használjuk. Ne félj új ízeket kipróbálni, zöld fűszereket használni.

Kapcsolódó cikk:
4 mennyei, serpenyőben sült hús »

Dia

SóA só puhítja a húst, kiemeli az ízeket, pácoláshoz elengedhetetlen. Néhány húsfajtát azonban, például a májat, nem szabad sózni sütés előtt, mert megkeményedik.

A só puhítja a húst, kiemeli az ízeket, pácoláshoz elengedhetetlen. Néhány húsfajtát azonban, például a májat, nem szabad sózni sütés előtt, mert megkeményedik.

Dia

OlajokSütéshez legjobb az egyszerű napraforgó olaj, de pácoláshoz használhatsz olívaolajat is, vagy különlegességeket. A pácolással nemcsak ízt adsz a húsnak, de hamarabb is megsül, és a hús is puhább lesz.Kapcsolódó cikk:5 szaftos hús 15 perc alatt »

Olajok

Sütéshez legjobb az egyszerű napraforgó olaj, de pácoláshoz használhatsz olívaolajat is, vagy különlegességeket. A pácolással nemcsak ízt adsz a húsnak, de hamarabb is megsül, és a hús is puhább lesz.

Kapcsolódó cikk:
5 szaftos hús 15 perc alatt »

Dia

VörösborA pörkölteket pikánnsá és ellenállhatatlanná teszi, de a páchoz is keverhetsz egy keveset, ha új ízekre vágysz.Kapcsolódó cikk:4 szaftos, vörösboros pörkölt »

Vörösbor

A pörkölteket pikánnsá és ellenállhatatlanná teszi, de a páchoz is keverhetsz egy keveset, ha új ízekre vágysz.

Kapcsolódó cikk:
4 szaftos, vörösboros pörkölt »

Dia

PanírA rántott hús elkészítése nem nehéz, kell hozzá pár szelet hús, tojás, só, liszt és zsemlemorzsa, no meg olaj. A húst először forgasd lisztbe, majd felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába, és forró olajban süsd ki.Kapcsolódó cikk:Így készítsd el a tökéletes rántott húst! »

Panír

A rántott hús elkészítése nem nehéz, kell hozzá pár szelet hús, tojás, só, liszt és zsemlemorzsa, no meg olaj. A húst először forgasd lisztbe, majd felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába, és forró olajban süsd ki.

Kapcsolódó cikk:
Így készítsd el a tökéletes rántott húst! »

Dia

Szép piros bőrA malacsült akkor finom, ha a bőre piros, mégis elolvad az ember szájában. Van, aki mézzel, van aki sörbe mártott szalonnakockával, citromlével, vagy saját szaftjával locsolgatja a sültet, miközben készül.

Szép piros bőr

A malacsült akkor finom, ha a bőre piros, mégis elolvad az ember szájában. Van, aki mézzel, van aki sörbe mártott szalonnakockával, citromlével, vagy saját szaftjával locsolgatja a sültet, miközben készül.

Dia

Töltött húsLegyen szó egy egész töltött dagadóról vagy pulykafilébe csavart aszalt szilváról, fontos, hogy a feltekert, megtöltött húst jól rögzítsd, hogy a sütés során ne másszon ki belőle a belevaló.Kapcsolódó cikk:4 ízletes, gazdagon töltött hús »

Töltött hús

Legyen szó egy egész töltött dagadóról vagy pulykafilébe csavart aszalt szilváról, fontos, hogy a feltekert, megtöltött húst jól rögzítsd, hogy a sütés során ne másszon ki belőle a belevaló.

Kapcsolódó cikk:
4 ízletes, gazdagon töltött hús »

Dia

NyársakA kis kockákra vágott húsokat kombinálhatod zöldséggel, fűszerekkel, gombával, aszalt gyümölcsökkel. Télen is nyugodat elkészítheted, ekkor csavard alufóliába, de mielőtt elkészülne, csomagold ki, hogy megpiruljon.

Nyársak

A kis kockákra vágott húsokat kombinálhatod zöldséggel, fűszerekkel, gombával, aszalt gyümölcsökkel. Télen is nyugodat elkészítheted, ekkor csavard alufóliába, de mielőtt elkészülne, csomagold ki, hogy megpiruljon.

Dia

MártásA nagyobb darab, egyben sült húsokhoz nem árt, ha mástást is adsz, még akkor is, ha ügyes vagy és nem száírtod ki a húst.

Mártás

A nagyobb darab, egyben sült húsokhoz nem árt, ha mástást is adsz, még akkor is, ha ügyes vagy és nem száírtod ki a húst.
Ezt is szeretjük
Szerző: Fehér Ági
Fotó: