Hideg meggyleves
Gyors hűsítő kánikulában
A melegben semmi sem eshet jobban, mint egy hideg, gyümölcsös, kicsit savanykás fogás, ami nagyon egyszerű.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fanyar ízű meggy hűtve, levesként nagyon jól tud esni a rekkenő hőségben, nem véletlenül ilyen népszerű étel ez.

A legtöbb piros gyümölcsből készíthetsz hasonló levest, illetve több különböző fajtát is egybe főzhetsz, úgy is remek fogást kapsz.

Hideg meggyleves

Hozzávalók:

  • 65 dkg meggy
  • 15 dkg cukor
  • 6 szegfűszeg
  • 1 citrom
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • 1 gramm fahéj

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

Egy alkalmas lábasban tegyél fel annyi vizet főni, ami majd ellepi a meggyet. Add a vízhez a fahéjat és a szegfűszeget - ha van teaszűrőd, érdemes azzal, mert úgy a végén kiveheted őket -, majd pár perc múlva a meggyet is.

Ha már elég meleg, add hozzá a cukrot és a citrom levét, keverd el benne, és hagyd tovább főni. Közben elkészítheted a habarást is, a tejet és a lisztet dolgozd össze, adj hozzá a meleg levesből néhány evőkanálnyit, keverd el benne, majd az egészet öntsd vissza, így sűrítve a levest. A végén adj hozzá egy csipet sót, majd vedd le a tűzről, hűtsd le jó alaposan, hogy igazán jólessen a nagy melegben.

Még több könnyű fogás!

Ha szereted az egészséges ételeket, nézz be képgalériánkba!

Ezt is szeretjük