Hűsítő csokis-meggyes Fekete-erdő pohárkrém: a népszerű torta egyszerű, nyári változata
A Fekete-erdő pohárkrém a népszerű süti hamar összedobható változata, amit nyáron is imádni fogsz.
A Fekete-erdő torta lágy csokis-meggyes rétegekkel álomfinom édesség, amelyet akár pohárkrém formában is elkészíthetsz. A puha piskótalapokat most csokis keksz helyettesíti, gyümölcsből pedig, ha teheted, mindenképp frisset használj. Az így készült pohárkrém negyedóra alatt összedobható, és utána a hűtőben érnek össze az ízei.
Fekete-erdő pohárkrém
Hozzávalók 4 pohárhoz
- 20 dkg magozott meggy
- 15 dkg csokis keksz
- 15 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg tejcsoki
- 2 dl habtejszín
- 0.5 dl cseresznyepálinka (elmaradhat)
Elkészítés:
A meggyet mosd meg, magozd ki, és egy kis lábosban a cukor felével tedd fel főni öt percre. Ha felnőtteknek készíted, önthetsz hozzá egy kevés cseresznyepálinkát is. A jól behűtött tejszínt verd habbá, majd add hozzá a cukor másik felét, ezzel is verd egy darabig, végül forgasd hozzá a mascarponét.
A kekszek felét adagold poharakba. Kanalazz rájuk egy kevés meggyes főzetet, mascarponés krémet, majd ismételd meg a rétegzést. Az adagok tetejére reszelj tejcsokit, és tedd őket a hűtőbe néhány órára, hogy az ízeik összeérjenek.
A Bounty csokit is elkészítheted otthon, sütés nélkül: mascarponéval gyúrva csodás, édes desszertet kapsz.
Álomfinom Bounty golyó sütés nélkül: egyszerűen készül a kókuszos desszert
Néhány hozzávalóból készül a pompás kókuszos édesség, melyet a teljesen kezdő fakanáltanoncok is elkészíthetnek.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció