A legfinomabb Fekete-erdő süti: a meggyes-csokis finomság gyors változata
A Fekete-erdő torta az egyik kedvenc retró édességünk. Ha a melegben leegyszerűsítenéd a sütikészítést, ezzel a recepttel próbálkozz!

- A farmertrend legmenőbb darabjait nőies és laza stílusban is elsütheted: változatosan variálható fazonok »
- A szezon legdivatosabb frizurái újragondolva: ultranőies fazonok rövidtől a hosszúig »
- 8 kortalan ruhadarab, ami nem hiányozhat a tavaszi ruhatárból: egyszerűek, mégis felpezsdítik a megjelenést »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
Ne csak boltban vagy cukrászdákban vásárolj Fekete-erdő tortát, süsd meg otthon! Most ráadásul friss meggyel is elkészítheted, és ez egy kicsit egyszerűbb, mint a klasszikus recept. A süti alapja egy finom, puha kakaós piskóta, amire tejszín, meggy és csoki is kerül. Megédesítheted vele az ünnepeket, és könnyen feldobhatod a szürke hétköznapokat is.
Fekete-erdő süti
Hozzávalók
- 25 dkg meggy
- 6 evőkanál porcukor
- 6 db tojás
- 4 evőkanál liszt
- 4 dl habtejszín
- 2 evőkanál kakaó
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 csomag habfixáló
- 1 dl olaj
- csokichipsz
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, majd a fehérjéket verd kemény habbá a cukorral. Egyenként add hozzá a tojássárgáját, majd csorgasd bele az olajat, és óvatosan forgasd hozzá a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. Simítsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt kapcsos tortaformába, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg a tésztát 170 fokon körülbelül 30 perc alatt. Amikor szép magas, és tűpróba során sem lesz ragacsos a beleszúrt tű vagy hegyes kés, vedd ki a sütőből. Hagyd pár percig a formában, majd helyezd rácsra, hűtsd ki teljesen, és vágd három részre.
Közben a tejszínt verd fel robotgéppel, add hozzá a habfixálót. Kis cukrot is nyugodtan tehetsz hozzá. Kend meg a tejszínnel a tésztát, és rakj minden rétegre kimagozott, félbevágott meggyet. A tetejét díszítsd gyümölccsel, csokichipsszel vagy csokireszelékkel.
A meggyes pite is megunhatatlan, a rácsos változat az egyik nagy kedvenc.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept