A legfinomabb Fekete-erdő süti: a meggyes-csokis finomság gyors változata
A Fekete-erdő torta az egyik kedvenc retró édességünk. Ha a melegben leegyszerűsítenéd a sütikészítést, ezzel a recepttel próbálkozz!

gyors-fekete-erdo-suti
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Ettől a nőies farmertól még nem kell elbúcsúzni: ősszel is szuperdivatos lesz »

Erősítő edzés renyhe hasfal ellen: evés után sem domborodik ki a pocak, ha ezek az izmok jó karban vannak »

Csodás ruhák, ha egyszerűbb polgári szertartást terveztek: mutatjuk a legjobb inspirációkat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne csak boltban vagy cukrászdákban vásárolj Fekete-erdő tortát, süsd meg otthon! Most ráadásul friss meggyel is elkészítheted, és ez egy kicsit egyszerűbb, mint a klasszikus recept. A süti alapja egy finom, puha kakaós piskóta, amire tejszín, meggy és csoki is kerül. Megédesítheted vele az ünnepeket, és könnyen feldobhatod a szürke hétköznapokat is. 

Fekete-erdő süti

Hozzávalók:

  • 25 dkg meggy
  • 6 evőkanál porcukor
  • 6 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 dl habtejszín
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 csomag habfixáló
  • 1 dl olaj
  • csokichipsz
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, majd a fehérjéket verd kemény habbá a cukorral. Egyenként add hozzá a tojássárgáját, majd csorgasd bele az olajat, és óvatosan forgasd hozzá a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. Simítsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt kapcsos tortaformába, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg a tésztát 170 fokon körülbelül 30 perc alatt. Amikor szép magas, és tűpróba során sem lesz ragacsos a beleszúrt tű vagy hegyes kés, vedd ki a sütőből. Hagyd pár percig a formában, majd helyezd rácsra, hűtsd ki teljesen, és vágd három részre. 
 

Közben a tejszínt verd fel robotgéppel, add hozzá a habfixálót. Kis cukrot is nyugodtan tehetsz hozzá. Kend meg a tejszínnel a tésztát, és rakj minden rétegre kimagozott, félbevágott meggyet. A tetejét díszítsd gyümölccsel, csokichipsszel vagy csokireszelékkel. 
A meggyes pite is megunhatatlan, a rácsos változat az egyik nagy kedvenc.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük