4 csodás töltött hús szombatra
A töltött hús lehet fél óra alatt elkészíthető fogás is, ha viszont szeretnéd próbára tenni magad, vannak bonyolultabb ötleteink is.
A töltött husikat elkészítheted gyorsan is, ha egyszerű verziót kreálsz, de akár konyhaművészeti remekeket is produkálhatsz.
A húsba tölthetsz még több húst, de lazíthatod zöldséggel és salátalevelekkel is.
Balkáni töltött hús
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús
- 5 dkg vaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- metélőhagyma
- 15 dkg lángolt kolbász
- 10 dkg zsemlemorzsa
- zöldpetrezselyem
- olaj
- szegfűbors
- só, törött bors, pirospaprika
- kevés tej
A húst szeleteld fel, és vágj belé kis zsebeket. A nyílásokat dörzsöld be a sóval, borssal és a szegfűborssal.
Olvaszd meg a vajat, és párold rajta üvegesre a hagymát, majd add hozzá az apróra vágott kolbászt is. Add hozzá a zöldpetrezselymet és a metélőhagymát, végül pedig a zsemlemorzsát is. Ha nem akar összeállni, önts hozzá egy kevés tejet. A masszát ezután töltsd a zsebekbe, a nyílás végét pedig tűzd össze hústűvel. Forró serpenyőben mindkét oldalt süsd meg.
Naranccsal töltött hús
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéshús
- 2 narancs
- zsemlemorzsa
- liszt
- tojás
- olaj
- só vagy ételízesítő
A hússzeleteket klopfold ki, majd fűszerezd. A narancsokat hámozd meg, és húzd le a fehér részüket is. Rakj gerezdeket a szeletek közepére, göngyöld fel és panírozd be őket, majd süsd ki olajban.
Zöldséges pulykarolád
Igényel némi kézügyességet, cserébe viszont a színes, réteges tölteléknek köszönhetően rendkívül látványos étel.
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 10 dkg póréhagyma
- 10 dkg sárgarépa
- 1 hagyma
- 3 evőkanál olaj
- húsleveslé - kockából is jó
- só
- bors
- petrezselyem
- mustár
- szerecsendió
A sárgarépát és a póréhagymát tisztítsd meg, majd pár percre dobd forró vízbe. Ezután öblítsd és csöpögtesd le. A hússzeleteket kend meg mustárral, tedd rá a hagymakarikákat, majd a póréhagymaleveleket és a répaszeleteket. Tekerd fel, majd kösd át konyhai zsineggel. Olajban pirítsd meg minden oldalát, ezután pedig öntsd fel a húsalaplével, szórd meg a fűszerekkel, és fedő alatt párold puhára. Ha a hús megpuhult, vágd le a zsinórt, és szeleteld fel, a húsalaplevet pedig forrald sűrű mártássá.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ruccolával töltött csirkecomb
Hozzávalók:
- 4 csirkecombfilé
- 3 marék rukkola
- grillfűszerkeverék
- egy evőkanál vaj
- só
- bors
- olívaolaj
A rukkolaleveleket aprítsd fel, majd párold meg egy kis vajon. A húst nyisd szét, és töltsd meg a ruccolalevelekkel, majd hajtsd vissza. Fűszerezd meg, majd sütőben kevés olajon süsd meg.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka