4 csodás töltött hús szombatra
A töltött hús lehet fél óra alatt elkészíthető fogás is, ha viszont szeretnéd próbára tenni magad, vannak bonyolultabb ötleteink is.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A töltött husikat elkészítheted gyorsan is, ha egyszerű verziót kreálsz, de akár konyhaművészeti remekeket is produkálhatsz.

A húsba tölthetsz még több húst, de lazíthatod zöldséggel és salátalevelekkel is.

Balkáni töltött hús

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 5 dkg vaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • metélőhagyma
  • 15 dkg lángolt kolbász
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • zöldpetrezselyem
  • olaj
  • szegfűbors
  • só, törött bors, pirospaprika
  • kevés tej

A húst szeleteld fel, és vágj belé kis zsebeket. A nyílásokat dörzsöld be a sóval, borssal és a szegfűborssal.

Olvaszd meg a vajat, és párold rajta üvegesre a hagymát, majd add hozzá az apróra vágott kolbászt is. Add hozzá a zöldpetrezselymet és a metélőhagymát, végül pedig a zsemlemorzsát is. Ha nem akar összeállni, önts hozzá egy kevés tejet. A masszát ezután töltsd a zsebekbe, a nyílás végét pedig tűzd össze hústűvel. Forró serpenyőben mindkét oldalt süsd meg.

Naranccsal töltött hús

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéshús
  • 2 narancs
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • tojás
  • olaj
  • só vagy ételízesítő

A hússzeleteket klopfold ki, majd fűszerezd. A narancsokat hámozd meg, és húzd le a fehér részüket is. Rakj gerezdeket a szeletek közepére, göngyöld fel és panírozd be őket, majd süsd ki olajban.
 

Zöldséges pulykarolád

Igényel némi kézügyességet, cserébe viszont a színes, réteges tölteléknek köszönhetően rendkívül látványos étel.

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell
  • 10 dkg póréhagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 hagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • húsleveslé - kockából is jó
  • bors
  • petrezselyem
  • mustár
  • szerecsendió

A sárgarépát és a póréhagymát tisztítsd meg, majd pár percre dobd forró vízbe. Ezután öblítsd és csöpögtesd le. A hússzeleteket kend meg mustárral, tedd rá a hagymakarikákat, majd a póréhagymaleveleket és a répaszeleteket. Tekerd fel, majd kösd át konyhai zsineggel. Olajban pirítsd meg minden oldalát, ezután pedig öntsd fel a húsalaplével, szórd meg a fűszerekkel, és fedő alatt párold puhára. Ha a hús megpuhult, vágd le a zsinórt, és szeleteld fel, a húsalaplevet pedig forrald sűrű mártássá.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ruccolával töltött csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 csirkecombfilé
  • 3 marék rukkola
  • grillfűszerkeverék
  • egy evőkanál vaj
  • bors
  • olívaolaj

A rukkolaleveleket aprítsd fel, majd párold meg egy kis vajon. A húst nyisd szét, és töltsd meg a ruccolalevelekkel, majd hajtsd vissza. Fűszerezd meg, majd sütőben kevés olajon süsd meg.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük