Így készül a házi lángos
A büfések receptje
A balatoni strandolások kihagyhatatlan momentuma a szép nagy, forró és olajos, omlós lángos, amit képtelenség szépen enni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szerencsére nem kell elzarándokolnod az első strandig ahhoz, hogy élvezhesd ezt a tipikusan hazai fogást, csak neki kell állnod, és bő óra múlva már kész is a tópartok és az egész család kedvence.

A feltétek száma végtelen, a legegyszerűbb fokhagymástól a húsos megoldásokig léteznek, azonban a kevesebb több elmélet itt is működhet, kettőnél többet ne nagyon pakolj rá!

Lángos házilag

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 2 pohár kefir
  • 2 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • sajt
  • tejföl
  • fokhagyma
  • cukor
  • olaj

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

Kelt tésztából készül a lángos, ezért aztán a tejet melegítsd langyosra, morzsold bele az élesztőt, adj hozzá egy kanálnyi cukrot, majd tedd meleg helyre, hogy felfusson - az 50 fokra melegített sütő kiváló ehhez a művelethez. Amíg eléri a megfelelő állapotot, mérd ki a lisztet, vájj a közepébe egy mélyedést. Ha már szépen felfutott az élesztő, öntsd ebbe a a vájatba, majd add mellé a kefirt, a tojásokat és egy kis sót is, ízlésednek megfelelő mennyiségben.

Fedd le egy konyharuhával, és tedd meleg helyre kelni. Amíg kel, pihenj egy kicsit, aztán lisztezz be egy nyújtódeszkát, nyújtsd ki rajta a tésztát ujjnyi vastagra, és ha van széles szájú bögréd, azzal, ha nincs, akkor bármilyen alkalmas eszközzel szaggass a tésztából tenyérnyi darabokat, nyújtsd vékonyra a kezeddel, majd bő, forró olajban süsd ki őket. A fokhagymát törd némi olajba, és a kész lángosokat ezzel kend át, vagy azzal, amivel szereted.

Mártogatósok a nyári összejövetelekre

Akár a lángossal is mártogathatsz, de azért adunk néhány ötletet, hogy miket készíts, ha ilyesmire vágysz

OLVASD EL EZT IS!

nokedli lead
  • tojás
  • tészta

Tojásos nokedli

Ezt is szeretjük