Így készül a házi lángos

A büfések receptje

A balatoni strandolások kihagyhatatlan momentuma a szép nagy, forró és olajos, omlós lángos, amit képtelenség szépen enni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szerencsére nem kell elzarándokolnod az első strandig ahhoz, hogy élvezhesd ezt a tipikusan hazai fogást, csak neki kell állnod, és bő óra múlva már kész is a tópartok és az egész család kedvence.

A feltétek száma végtelen, a legegyszerűbb fokhagymástól a húsos megoldásokig léteznek, azonban a kevesebb több elmélet itt is működhet, kettőnél többet ne nagyon pakolj rá!

Lángos házilag

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 2 pohár kefir
  • 2 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • sajt
  • tejföl
  • fokhagyma
  • cukor
  • olaj

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

Kelt tésztából készül a lángos, ezért aztán a tejet melegítsd langyosra, morzsold bele az élesztőt, adj hozzá egy kanálnyi cukrot, majd tedd meleg helyre, hogy felfusson - az 50 fokra melegített sütő kiváló ehhez a művelethez. Amíg eléri a megfelelő állapotot, mérd ki a lisztet, vájj a közepébe egy mélyedést. Ha már szépen felfutott az élesztő, öntsd ebbe a a vájatba, majd add mellé a kefirt, a tojásokat és egy kis sót is, ízlésednek megfelelő mennyiségben.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Fedd le egy konyharuhával, és tedd meleg helyre kelni. Amíg kel, pihenj egy kicsit, aztán lisztezz be egy nyújtódeszkát, nyújtsd ki rajta a tésztát ujjnyi vastagra, és ha van széles szájú bögréd, azzal, ha nincs, akkor bármilyen alkalmas eszközzel szaggass a tésztából tenyérnyi darabokat, nyújtsd vékonyra a kezeddel, majd bő, forró olajban süsd ki őket. A fokhagymát törd némi olajba, és a kész lángosokat ezzel kend át, vagy azzal, amivel szereted.

Mártogatósok a nyári összejövetelekre

Akár a lángossal is mártogathatsz, de azért adunk néhány ötletet, hogy miket készíts, ha ilyesmire vágysz

Képeken a legfinomabb mártogatósok

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

nokedli lead
  • tojás
  • tészta

Tojásos nokedli

Ezt is szeretjük