Így készül a házi lángos
A balatoni strandolások kihagyhatatlan momentuma a szép nagy, forró és olajos, omlós lángos, amit képtelenség szépen enni.
Szerencsére nem kell elzarándokolnod az első strandig ahhoz, hogy élvezhesd ezt a tipikusan hazai fogást, csak neki kell állnod, és bő óra múlva már kész is a tópartok és az egész család kedvence.
A feltétek száma végtelen, a legegyszerűbb fokhagymástól a húsos megoldásokig léteznek, azonban a kevesebb több elmélet itt is működhet, kettőnél többet ne nagyon pakolj rá!
Lángos házilag
Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 2 pohár kefir
- 2 tojás
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- sajt
- tejföl
- fokhagyma
- cukor
- só
- olaj
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
Kelt tésztából készül a lángos, ezért aztán a tejet melegítsd langyosra, morzsold bele az élesztőt, adj hozzá egy kanálnyi cukrot, majd tedd meleg helyre, hogy felfusson - az 50 fokra melegített sütő kiváló ehhez a művelethez. Amíg eléri a megfelelő állapotot, mérd ki a lisztet, vájj a közepébe egy mélyedést. Ha már szépen felfutott az élesztő, öntsd ebbe a a vájatba, majd add mellé a kefirt, a tojásokat és egy kis sót is, ízlésednek megfelelő mennyiségben.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Fedd le egy konyharuhával, és tedd meleg helyre kelni. Amíg kel, pihenj egy kicsit, aztán lisztezz be egy nyújtódeszkát, nyújtsd ki rajta a tésztát ujjnyi vastagra, és ha van széles szájú bögréd, azzal, ha nincs, akkor bármilyen alkalmas eszközzel szaggass a tésztából tenyérnyi darabokat, nyújtsd vékonyra a kezeddel, majd bő, forró olajban süsd ki őket. A fokhagymát törd némi olajba, és a kész lángosokat ezzel kend át, vagy azzal, amivel szereted.
Mártogatósok a nyári összejövetelekre
Akár a lángossal is mártogathatsz, de azért adunk néhány ötletet, hogy miket készíts, ha ilyesmire vágysz
OLVASD EL EZT IS!
- tojás
- tészta
Tojásos nokedli
- paradicsom
- tészta
Így lesz tökéletes a főtt tészta
- paprika
- paradicsom