Így készíts otthon zsemlét
A pékek is megirigyelhetnék
Ezek a házi zsemlék a boltival ellentétben három-négy napig is frissek maradnak.

Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A divatos teddy kabát nőies verzióban: nem fogsz plüssmackónak tűnni, ha így viseled »

Tényleg 42 éves Laetitia Casta? – Legújabb fotóin 30-nak is alig néznénk, és nem a retus miatt »

Ezekre figyelj, ha megsínyli a bőröd a maszkviselést: így előzd meg a katasztrofális tüneteket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Semmivel nem nehezebb zsemlét sütni, mint bármilyen más kelt tésztát. Erre bizonyíték Zentai Ildikó receptje is. Csak azért veszélyes, mert ha a családtagjaid rákapnak a házi zsemlére, nem is akarják majd megenni a boltit.

Házi zsemle recept

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros tejben futtasd fel. Ezt a műveletet felgyorsíthatod, ha szórsz a tetejére egy pici lisztet. Akkor jó, ha jócskán megnő a térfogata, és habos lesz. Végy egy nagy edényt, a lisztet keverd össze a tojással, a tejjel, a sóval, öntsd hozzá a felfuttatott élesztőt, majd az olívaolajat. A tésztát dolgozd hólyagosra, utána körülbelül fél óra alatt meleg helyen keleszd meg.

Majd formálj 12 gombócot, és helyezd őket olajjal kikent tepsire. Sütőpapírt is használhatsz, de akkor szilikonos fajtát válassz, különben a tészta leragad. A zsemlék tetejét kend meg tojássárgával. Ha szereted, szórd meg szezámmaggal, mákkal, tökmaggal. További fél órát pihentesd a bucikat, majd előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 perc alatt süsd meg. 

Ezt is szeretjük