Így készíts otthon zsemlét
A pékek is megirigyelhetnék
Ezek a házi zsemlék a boltival ellentétben három-négy napig is frissek maradnak.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Prostitúcióra kényszerült a fiatal anyuka - Szívszorító, mit kell átélniük az iráni nőknek (x)

22 évesnek néz ki, valójában 44 - Az Anamé Program gyakorlatai megváltoztatták az életét (x)

Mit jelez a rendszertelen menstruáció? Elmondjuk, mikor érdemes orvoshoz fordulni (x)

Amikor a PMS megkeseríti az életed: nálad is ennyire szörnyű? - Eszter története (x)

beauty and style

Kanálba tette a rúzst, és megolvasztotta - Zseniális ötlet régi sminkkel »

Szupercuki cicás körmök percek alatt, a legegyszerűbb módszerrel »

10 gyönyörű kocsidekor, hogy stílusosan érkezzen a menyasszony »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Semmivel nem nehezebb zsemlét sütni, mint bármilyen más kelt tésztát. Erre bizonyíték Zentai Ildikó receptje is. Csak azért veszélyes, mert ha a családtagjaid rákapnak a házi zsemlére, nem is akarják majd megenni a boltit.

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros tejben futtasd fel. Ezt a műveletet felgyorsíthatod, ha szórsz a tetejére egy pici lisztet. Akkor jó, ha jócskán megnő a térfogata, és habos lesz. Végy egy nagy edényt, a lisztet keverd össze a tojással, a tejjel, a sóval, öntsd hozzá a felfuttatott élesztőt, majd az olívaolajat. A tésztát dolgozd hólyagosra, utána körülbelül fél óra alatt meleg helyen keleszd meg.

Majd formálj 12 gombócot, és helyezd őket olajjal kikent tepsire. Sütőpapírt is használhatsz, de akkor szilikonos fajtát válassz, különben a tészta leragad. A zsemlék tetejét kend meg tojássárgával. Ha szereted, szórd meg szezámmaggal, mákkal, tökmaggal. További fél órát pihentesd a bucikat, majd előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 perc alatt süsd meg. 

Blog.hu ajánló