Házi müzliszelet egyszerűen
Ha nem kedveled az előre csomagolt változatot, akkor készítsd el te magad az ízlésednek megfelelően! Isteni tízórai!

Ez is érdekelhet

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Brasch Bence félmeztelenül csábít a mozivásznon (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

beauty and style

Észbontóan nőies esküvői ruhák, modern hercegnőknek: 2019-ben ez lesz a divat »

Érzéki fotókon az 57 éves színésznő: Julianne Moore Photoshop nélkül is nagyon dögös »

Leteszteltük a világ első intelligens arctisztítóját – Eddig te sem tudtad, mi az a tiszta arcbőr »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a természetes híve vagy, és fontos számodra az, mi kerül a szervezetedbe, akkor készíts házi müzliszeletet. A sokszor cseppet sem organikus alapanyagokból készült bolti változattal ellentétben ez csupa egészséges alapanyagot tartalmaz, ráadásul pillanatok alatt megvan, és ha gyors éhségcsillapítóra van szükség, tökéletes választás.

Házi müzliszelet

Hozzávalók:

  • 5 dkg mazsola vagy aszalt áfonya
  • 5 dkg dió
  • 3 evőkanál búzapehely
  • 3 evőkanál zabpehely
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 2 evőkanál hántolt napraforgómag
  • 1 evőkanál méz
  • egy evőkanál házi lekvár

Elkészítés ideje:

20 perc plusz körülbelül másfél óra, míg megdermed.

Elkészítés módja:

A mazsolát áztasd be öt percre, majd hagyd lecsepegni, és aprítsd fel. A napraforgómagot és a diót daráld le, majd a mazsolával, a búza- és zabpehellyel, valamint a szezámmaggal keverd össze. Add hozzá a felolvasztott mézet, illetve egy evőkanálnyi lekvárt, és gyúrd össze a masszát.

Egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral és 1,5 cm vastagon simítsd bele egyenletesen a müzlikeveréket. Vágd el akkora szeletekre, amekkorákat végeredményként szeretnél, majd tedd be a hűtőbe, és amikor megszilárdult, újból menj végig a késsel a bevágott részeken. Ízlésed szerint mogyoróval, étcsokoládé-darabokkal vagy éppen aszalt sárgabarackkal, szilvával, sőt, friss gyümölcsdarabokkal is készítheted.

Ezt is szeretjük