Házi müzliszelet egyszerűen
Ha nem kedveled az előre csomagolt változatot, akkor készítsd el te magad az ízlésednek megfelelően! Isteni tízórai!

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

Színvédő termékek festett hajra: így késleltesd a kifakulást »

Ez a legjobb alakformáló szoknyafazon: fiús és nőies csípőn is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a természetes híve vagy, és fontos számodra az, mi kerül a szervezetedbe, akkor készíts házi müzliszeletet. A sokszor cseppet sem organikus alapanyagokból készült bolti változattal ellentétben ez csupa egészséges alapanyagot tartalmaz, ráadásul pillanatok alatt megvan, és ha gyors éhségcsillapítóra van szükség, tökéletes választás.

Házi müzliszelet

Hozzávalók:

  • 5 dkg mazsola vagy aszalt áfonya
  • 5 dkg dió
  • 3 evőkanál búzapehely
  • 3 evőkanál zabpehely
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 2 evőkanál hántolt napraforgómag
  • 1 evőkanál méz
  • egy evőkanál házi lekvár

Elkészítés ideje:

20 perc plusz körülbelül másfél óra, míg megdermed.

Elkészítés módja:

A mazsolát áztasd be öt percre, majd hagyd lecsepegni, és aprítsd fel. A napraforgómagot és a diót daráld le, majd a mazsolával, a búza- és zabpehellyel, valamint a szezámmaggal keverd össze. Add hozzá a felolvasztott mézet, illetve egy evőkanálnyi lekvárt, és gyúrd össze a masszát.

Egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral és 1,5 cm vastagon simítsd bele egyenletesen a müzlikeveréket. Vágd el akkora szeletekre, amekkorákat végeredményként szeretnél, majd tedd be a hűtőbe, és amikor megszilárdult, újból menj végig a késsel a bevágott részeken. Ízlésed szerint mogyoróval, étcsokoládé-darabokkal vagy éppen aszalt sárgabarackkal, szilvával, sőt, friss gyümölcsdarabokkal is készítheted.

Blog.hu ajánló