Isteni házimájkrém-recept
Nincs benne adalékanyag, és gyorsan kész van
Felejtsd el a bolti májkrémeket, és készíts finomat házilag!

- Divatos és nőies, de nem kíméli a lábat a magassarkú: bütyök is kialakulhat, ha ezekre a dolgokra nem figyelsz »
- Egyetlen mozzanat, és sokkal csinosabb a blézer: karcsúsító övvel még a bő fazon is jobban mutat »
- A 40 éves Gisele Bündchen máris forrónadrágba bújt: a kétgyermekes modell csak a csúcsformát ismeri »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
A máj olcsón beszerezhető alapanyag, amit végtelenül változatosan készíthetsz, a házilag gyártott májas remek tízóraira, uzsonnára, bármikorra.
Ízesítheted a felsoroltakon kívül pirospaprikával, mustárral vagy bármilyen fűszerrel, aminek az ízét szeretnéd érezni a kész májasban.
Házi májkrém
Hozzávalók:
- 50 dkg csirke- vagy sertésmáj
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanálnyi olívaolaj
- 1,5 dl tejszín
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 fél csokor friss petrezselyem
- 1 csapott evőkanálnyi majoránna
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A májat tisztítsd meg, darabold apró részekre, majd tedd félre. A szalonnát és a hagymát is kockázd fel, majd egy nagyobb serpenyőben forrósítsd fel az olajat, és dinszteld meg rajta a hagymát. Ha már szép üveges, mehet rá a szalonna, majd ha az zsírjára pirult, hozzáadhatod a májat is. Fűszerezd a borssal és a majoránnával, majd főzd készre a májat. Ha már közeledik a megfelelő állapothoz, add hozzá az apróra tépkedett petrezselymet és reszeld hozzá a fokhagymát.
Keverj rajta még párat, majd öntsd hozzá a tejszínt, párszor még forgasd át, és vedd le a tűzről.
Egy botmixerrel dolgozd homogén masszává az egészet, és ízlés szerint sózd is meg. Ha mindezzel kész vagy, már csak be kell tenned a hűtőbe, várni egy kicsit, amíg elnyeri végső formáját, és fogyaszthatod is.
A legfinomabb fogások májból
A népszerű alapanyagból sok mindent készíthetsz, összeszedtük a legjobbakat.
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- csirkemáj
Sütőben sült rántott máj

- fokhagyma
- szalonna
Így készítsd a Marshall májat

- paprika
- paradicsom