Illatos gesztenyepüré házilag

Csak semmi adalékanyag!

A gesztenyepürét nemcsak a boltban veheted meg, hanem otthon is elkészítheted.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gesztenyeszezon közepén érdemes kipróbálnod, hogy milyen az, amikor nem a fagyasztott, ipari masszából készül ez a desszert, hanem valódi, friss alapanyagból.

Tejszínhabbal az igazi, de adhatsz hozzá diót, mogyorót vagy bármi hasonlót, de a legjobb, hogy bejglibe töltve is nagyon finom.

Gesztenyepüré

Hozzávalók:

  • 1 kg gesztenye
  • 16 dkg méz
  • 2 evőkanál rum

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

Annyira nem lesz vészes, mint amilyennek elsőre gondolnád, sőt, ez egy kifejezetten egyszerű recept, csak kell hozzá néhány szokatlan eszköz, például húsdaráló. Miután sikerült beszerezned a piacon kapható legjobb minőségű gesztenyét, ami friss és üde, mindegyiknek vágd be kereszt alakban a tetejét. Ezután tedd egy jó nagy lábasba - lehetőség szerint olyanba, amit nem sajnálsz, mert a gesztenye nyomot hagy -, és forró vízben főzd körülbelül fél óráig. Az idő annak függvénye, hogy mekkora darabokat találtál, a nagyobbaknak többre, a kisebbeknek kevesebbre van szüksége.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ha már elég puha ahhoz, hogy leváljon a héja, megfelelő állagú. Szedd le gyorsan mindegyikről a külső burkát, majd még melegen daráld is le, mert kihűlve már kicsit nehezebb vele dolgozni. Miután átengedted a darálón, keverd össze a mézzel és a rummal, és dolgozd egyenletes masszává. Ezzel tulajdonképp kész is vagy, jó eséllyel nem fog elfogyni egyszerre az összes, ezért érdemes kiporcióznod és lefagyasztanod egy részét, hogy aztán bármikor finom házi pürét fogyaszthass.

Töltsd fel kedvenc sütireceptedet Süticsata nevű versenyünkbe, és nyerj páros wellnesshétvégét, exkluzív vásárlási utalványokat vagy hasznos konyhai eszközöket! Ha nincs saját recepted, szavazz mások finomságaira, és értékes ajándékokat nyerhetsz! Kattints a részletekért!

Az ősz ízei

Nemsokára immár itt a tél, de addig is érdemes felidézned, milyen finomságokat hoz magával a legszínesebb évszak.

Finomságok a hidegben

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük