A legfinomabb házi fagyi receptje
Nem kell hozzá gép
Vitathatatlanul megérkezett a nyár, vele a rekkenő hőség, ideje elővenni a hűsítő fagyireceptet.

Ez is érdekelhet

Tavaszindító Vásárlási Maraton! (x)

5 tipp, hogy hogyan lendítsd fel a szépségszalonod forgalmát! (x)

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

Bettina fejlődése végre beindult (x)

beauty and style

Füstös cicaszem a szezon csúcstrendje: így készítsd el a sztárok kedvenc sminkjét »

Szupernőies, de rém egyszerű frizura rövid hajú koszorúslányoknak: ez a minikonty percek alatt elkészül »

Mintha retusálná a fáradtság nyomait, és láthatatlan a bőrön: multifunkciós, hidratáló alapozót teszteltetünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Igazi, már-már kesernyés csokoládéfagyit is készíthetsz, ha jó minőségű kakaóport és magas kakaótartalmú étcsokit használsz, azonban ha lágyabb végeredményt szeretnél, akkor inkább tejcsokival dolgozz.

Szinte bármivel feldobhatod, apróra darabolt dióval, mogyoróval vagy akár mazsolával, és ha kísérletezni támad kedved, akár egy kis chilit is belecsempészhetsz.

Házi csokifagyi

Hozzávalók:

  • 20 dkg csokoládé
  • 5 evőkanálnyi porcukor
  • 4 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 3 evőkanálnyi holland kakaópor

Elkészítés ideje:

Hét óra.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, a csoki nagyobb részét pedig darabold egy edénybe, majd vízgőz fölött olvaszd meg. A tojások sárgáját keverd simára a cukor felével, majd szitáld hozzá a kakaóport. A félig kihűlt olvasztott csokit is keverd hozzá a sárgájás keverékhez. Verd fel a tejszínt, és egy külön tálban a fehérjéket is a maradék cukorral. Ha mindez megvan, elegyítsd a kakaós keverékkel őket, majd darabold bele a megmaradt csokoládét.

Ezután tedd abba az edénybe, tálkába az egészet, amiben a fagyasztóba kerül, majd tedd is be oda. Fél óra után még egyszer keverd át az egészet, aztán hagyd fagyni legalább öt-hat órán át.

Édes finomságok sütés nélkül

Ki ne ismerné és szeretné az olaszok híres desszertjét, a kávés finomságot, a tiramisut? Készítsd te is minél több változatban!

Ezt is szeretjük