A tökéletes brownie receptje
Vaníliafagyival az igazi
A tömény csokis brownie mellé kell valami, ami egy kicsit könnyebbé teszi, erre való a vaníliafagyi.

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Újból fehér lesz a ruha besárgult hónalja, ha ezt használod rá: csak a konyháig kell menni érte »

Mélyen hidratálják a bőrt és csökkentik a ráncokat: ceramidok nélkül nincs szép bőr »

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy isteni, csokoládéval tömött brownie-ra képtelenség nemet mondani, ha pedig egyszer igent mondtál rá, mindig kívánni fogod.

Sütés előtt a masszába keverhetsz diót, mogyorót, mandulát vagy bármilyen hasonló, ropogós magot, próbáld ki minddel!

Brownie

Hozzávalók 6 főre

  • 30 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 30 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 1 rúd vanília

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A csokoládét a vajjal gőz felett olvaszd fel, ha nincs direkt erre a célra készült edényed, akkor nemes egyszerűséggel végy elő két edényt, az egyikbe tegyél pár deci - két-három ujjnyi magasságban legyen - vizet, a másikba tedd a csokit és a vajat, a vizes lábas kerüljön alulra a tűzhelyen, rá pedig a másik, közepes lánggal gyújts alájuk, és amikor elkezd olvadni a csoki és a vaj, akkor kezdd el kevergetni őket. Ha kész, vedd le az egészet a tűzről.

A tojásokat keverd simára a cukorral, majd kapard hozzájuk a vaníliát, aztán keverd ezt az olvadt csokihoz. A lisztet szitáld rájuk, és keverd az egészet homogén masszává.

Ha szépen összeállt, végy elő egy 20 x 30 centis tepsit - nagyobban lapos lesz -, béleld ki sütőpapírral, és egyengesd el benne a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sül. Tálaláskor szedj mellé egy-egy gombóc vaníliafagyit, úgy lesz teljes az élvezet!

Isteni édességek Olaszországból

A brownie amerikai, rengeteg mennyei édesség pedig olasz származású - hogy mik Itália kedvenc desszertjei, nézd meg képes összeállításunkban!

Ezt is szeretjük