Így készítsd el a házi csalamádét

Sokkal finomabb lesz, mint a bolti

A házi csalamádé igazi vitaminbomba. Rögtön fogyaszthatod, de télre is elteheted.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Zárd üvegbe a nyár kincseit! A házi csalamádéba bármi belekerülhet a piacról vagy a kertedből. Hosszú ideig eláll, de ha megbontasz egy üveget, tedd a hűtőbe.

Házi csalamádé

Hozzávalók 12 személyre

  • 2 kg uborka
  • 1 kg paprika
  • 1 fej káposzta
  • 1 kg sárgarépa
  • 3 vöröshagyma
  • 2 evőkanál
  • 1 evőkanál bors
  • 1 fej fokhagyma
  • 4 babérlevél
  • 1 mokkáskanál mustármag

Léhez

  • 1 l víz
  • 40 dkg cukor
  • 3 dl ecet
  • 1 evőkanál
  • 1 kávéskanál borkősav
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, amit kell, pucold meg. A káposzta külső héját szedd le, vedd ki a torzsáját, és szeld le. A paprikát, a répát és az uborkát vágd vékony szeletekre, illetve gyaluld le. A vöröshagymákat is szeld fel. Az összes zöldséget tedd egy nagy műanyag tálba, dobd rá a sót, borsozd, rakd hozzá a feldarabolt babérleveleket, a mustármagot és a fokhagymagerezdeket. Forgasd jól össze, és hagyd négy-öt órát állni, hogy az ízek minél jobban összeérjenek.

Közben készítsd el a levet. Egy liter vízhez adj 40 dekagramm cukrot, 3 deciliter ecetet, egy evőkanál sót. Keverd jól össze, rakd a léhez a borkősavat, forrald fel, majd vedd le a tűzről, és hagyd hűlni. Utána csavard ki a zöldségeket, nyomkodd jól a tiszta üvegekbe, és öntsd rá a langyos, ecetes levet. Légmentesen zárd le, és tedd hűvös helyre.

15861075 985e830da7769690a9895fe0629f98c1 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük