Így készítsd el a házi csalamádét
A házi csalamádé igazi vitaminbomba. Rögtön fogyaszthatod, de télre is elteheted.
Zárd üvegbe a nyár kincseit! A házi csalamádéba bármi belekerülhet a piacról vagy a kertedből. Hosszú ideig eláll, de ha megbontasz egy üveget, tedd a hűtőbe.
Házi csalamádé
Hozzávalók 12 személyre
- 2 kg uborka
- 1 kg paprika
- 1 fej káposzta
- 1 kg sárgarépa
- 3 vöröshagyma
- 2 evőkanál só
- 1 evőkanál bors
- 1 fej fokhagyma
- 4 babérlevél
- 1 mokkáskanál mustármag
Léhez
- 1 l víz
- 40 dkg cukor
- 3 dl ecet
- 1 evőkanál só
- 1 kávéskanál borkősav
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan mosd meg, amit kell, pucold meg. A káposzta külső héját szedd le, vedd ki a torzsáját, és szeld le. A paprikát, a répát és az uborkát vágd vékony szeletekre, illetve gyaluld le. A vöröshagymákat is szeld fel. Az összes zöldséget tedd egy nagy műanyag tálba, dobd rá a sót, borsozd, rakd hozzá a feldarabolt babérleveleket, a mustármagot és a fokhagymagerezdeket. Forgasd jól össze, és hagyd négy-öt órát állni, hogy az ízek minél jobban összeérjenek.
Közben készítsd el a levet. Egy liter vízhez adj 40 dekagramm cukrot, 3 deciliter ecetet, egy evőkanál sót. Keverd jól össze, rakd a léhez a borkősavat, forrald fel, majd vedd le a tűzről, és hagyd hűlni. Utána csavard ki a zöldségeket, nyomkodd jól a tiszta üvegekbe, és öntsd rá a langyos, ecetes levet. Légmentesen zárd le, és tedd hűvös helyre.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció