Így készítsd el a házi csalamádét
Sokkal finomabb lesz, mint a bolti
A házi csalamádé igazi vitaminbomba. Rögtön fogyaszthatod, de télre is elteheted.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Zárd üvegbe a nyár kincseit! A házi csalamádéba bármi belekerülhet a piacról vagy a kertedből. Hosszú ideig eláll, de ha megbontasz egy üveget, tedd a hűtőbe.

Hozzávalók 12 személyre:

  • 2 kg uborka
  • 1 kg paprika
  • 1 fej káposzta
  • 1 kg sárgarépa
  • 3 vöröshagyma
  • 2 evőkanál só
  • 1 evőkanál bors
  • 1 fej fokhagyma
  • 4 babérlevél
  • 1 mokkáskanál mustármag

Léhez

  • 1 l víz
  • 40 dkg cukor
  • 3 dl ecet
  • 1 evőkanál só
  • 1 kávéskanál borkősav
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, amit kell, pucold meg. A káposzta külső héját szedd le, vedd ki a torzsáját, és szeld le. A paprikát, a répát és az uborkát vágd vékony szeletekre, illetve gyaluld le. A vöröshagymákat is szeld fel. Az összes zöldséget tedd egy nagy műanyag tálba, dobd rá a sót, borsozd, rakd hozzá a feldarabolt babérleveleket, a mustármagot és a fokhagymagerezdeket. Forgasd jól össze, és hagyd négy-öt órát állni, hogy az ízek minél jobban összeérjenek.

Közben készítsd el a levet. Egy liter vízhez adj 40 dekagramm cukrot, 3 deciliter ecetet, egy evőkanál sót. Keverd jól össze, rakd a léhez a borkősavat, forrald fel, majd vedd le a tűzről, és hagyd hűlni. Utána csavard ki a zöldségeket, nyomkodd jól a tiszta üvegekbe, és öntsd rá a langyos, ecetes levet. Légmentesen zárd le, és tedd hűvös helyre.

Blog.hu ajánló