Házi pulykamellsonka remek fűszerezéssel
Egészségesebb, finomabb, mint a bolti
A pulykamellsonkát mostantól már otthon is elkészítheted.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokkal jobb lesz a szendvicsed, ha házi pulykamellsonkát teszel bele. A boltban vásárolttal össze sem hasonlítható, és legalább pontosan tudod, hogy mi kerül a húsos masszába. Bár kissé időigényes, a tényleges munka azonban nagyon kevés vele. Hűtőben, zárható dobozban néhány napig tárolhatod. Kard Éva receptjével nagy lesz a sikered.

Házi pulykamellsonka

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg pulykamell
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • őrölt bors

Kenéshez

  • 1 evőkanál olaj
  • fél mokkáskanál pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A pulykamellet vágd kisebb kockákra, majd ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával. Add hozzá a vékonyan felszeletelt fokhagymát. Hagyd állni legalább egy órát. Utána rakd az aprítóba a hús kétharmadát, tedd hozzá a felkockázott bacont, és pár perc alatt pépesítsd. Ezután mehet hozzá a maradék pulyka, és indítsd el a gépet újból pár pillanatra, hogy az utólag hozzáadott hús kissé darabos maradjon. Rakd a masszához az apró kockákra vágott sajtot, majd keverd össze.

Vágj le egy nagyobb folpack fóliát, tedd rá a húsos keverékre, és szorosan tekerd fel, hogy feszes rudat kapj. A fólia két végét csavard meg, hogy olyan legyen, mint a szaloncukor. Helyezd egy nagyobb darab alufóliába a folpackba csomagolt húst, és szorosan tekerd fel, a végeit ennek is csavard meg.

Egy jénai tálba vagy tepsibe önts körülbelül másfél deci vizet, és rakd bele a becsomagolt húsrudat. Tedd előmelegített sütőbe, és 130 fokon gőzöld egy órán át. Ha kész, vedd ki a sütőből, majd óvatosan, nehogy a kezedet megcsapja a gőz, csomagold ki a sonkát. Gőzölés közben elég sok vizet enged a hús, így nem kell attól tartani, hogy esetleg megég a csomagolás alatt.

Az olajat keverd össze a pirospaprikával, majd alaposan kend körbe a még meleg sonkatekercset, és hagyd teljesen kihűlni.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük