Mennyei házi pitypangméz: süteményekbe, kenyérre, limonádéba
A pitypang ingyen van, készíts a számos jótékony hatással bíró növényből csodás mézet!
A pitypang minden része gyógyerővel bír. Ha mézet készítenél belőle, akkor szedd le, amikor már teljesen kinyílt, és lehetőleg forgalmas helytől távol gyűjtsd be. Ha egyszer megkóstolod, biztos, hogy minden évben raksz el néhány üveggel, hogy feldobd vele a péksütiket, a desszerteket vagy a limonádédat. Lehetőleg biocitromot használj hozzá.
Házi pitypangméz receptje
Hozzávalók
- 150 db pitypangvirág
- 50 dkg cukor
- 7 dl víz
- 1 db citrom
Elkészítés:
A pitypangot nem kell megmosni. Hagyd egy-két órán át a levegőn, tálcán szétterítve, hogy a bogarak kimásszanak belőle, majd a zöld szárrészeket távolítsd el. A virágokat tedd egy edénybe, majd öntsd fel vízzel, és add hozzá az alaposan megmosott, feldarabolt citromot. Forrald fel, és kis lángon főzd egy órát. Szűrd át, majd a virágokat és a citromot nyomkodd ki.
A cukrot keverd a visszamaradt léhez, majd tedd vissza a tűzre, és szép lassan főzd 30-40 percig.
Az elkészült főzetet töltsd forrón sterilizált üvegekbe, majd légmentesen zárd le. Tedd száraz dunsztba, azaz takard be pléddel, és várd meg, míg egy-két nap alatt kihűl. Rakd száraz, hűvösebb helyre.
A pitypangot sokféle módon felhasználhatod a konyhában, íme néhány tipp!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció