Igazi ropogós házi kifli - Ennek a bolti a nyomába sem ér

Alkosd meg végre a saját kiflidet! Langyosan a legjobb, de nem is lesz ideje kihűlni.

Igazi ropogós házi kifli - Ennek a bolti a nyomába sem ér
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Készíts kényeztető reggelit házi vajas kifliből! Ennek a tésztának a nagy előnye, hogy csak addig kell keleszteni, amíg a sütő bemelegszik. A tetejét megszórhatod szezámmal, tökmaggal, mákkal vagy akár sajttal is. Biró Sára receptjét nem tudod elrontani.

Házi kifli

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 35 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl élesztő
  • 2,5 dl vaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, de vigyázz arra, hogy semmiképp ne legyen forró. Tegyél bele egy teáskanál cukrot, és keverd el, majd morzsold bele az élesztőt. Meleg helyen körülbelül 10 perc alatt felfut, azaz jócskán megemelkedik. Közben a többi hozzávalót dolgozd össze egy tálban, majd a megkelt élesztőt is öntsd hozzá. Dagaszd nagyjából 15-20 percig. Ha nem válik el tökéletesen az edénytől és a kezedtől, akkor adj hozzá kevés lisztet.

Oszd ketté a tésztát, és nyújtsd körülbelül fél centi vastagra. Ha nem pont kerek, az sem baj. A lapokat vágd négy-négy cikkre, és egyenként nyújtsd tovább őket, amilyen vékonyra csak tudod. A szélesebb részénél kezdve tekerd fel, és formázd kifli alakúra. Ezután helyezd kivajazott, kilisztezett tepsibe, és a tetejét kend meg kevés tejjel vagy vízzel.

Forrósítsd fel a sütőt, és az aljába rakj egy másik tepsiben vizet. A tésztát elég csak addig keleszteni, amíg a sütő bemelegszik, ez nagyjából 10-15 perc. Süsd a kifliket 200 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük