Így készíts házi cipót a krémlevesekhez - Ebben tálalva még jobban esik
Itt a krémlevesek szezonja: kínáld a népszerű fogásokat saját készítésű cipóban!
Tedd még élvezetesebbé az ízletes krémleveseket, süss a népszerű fogások mellé házi cipót. Nem nehezebb, mint bármely más péksüti. Ha már zsemlét vagy kenyeret is készítettél, akkor menni fog, mint a karikacsapás. Arra ügyelj, hogy tálalásnál ne vékonyítsd el túlságosan a cipó alját, mert akkor kifolyik a leves.
Házi cipó
Hozzávalók 2 darabhoz
- 50 dkg liszt
- 3 dl víz
- 2.5 dkg élesztő
- 1.5 dl tej
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, keverd hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel, azaz várd meg, míg körülbelül 10 perc alatt megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld át, majd add hozzá a sót, és több részletben a vizet. A liszt minőségétől függ, hogy kell-e bele mind. Jól dolgozd össze a tésztát. Akkor jó, ha közepesen kemény, fényes, és lejön a kezedről. Takard le, és keleszd körülbelül egy órán át.
Amikor a duplájára nő, tedd át lisztezett felületre, gyúrd át, és formázz belőle két bucit. Rakd őket egy tepsibe, és keleszd még 15-20 percig. Előmelegített sütőben süsd meg 200 fokon 25-30 perc alatt. Amikor kihűl, vágd ketté. Mielőtt belemernéd a levest, kapard ki a belsejét.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció