Így készíts házi cipót a krémlevesekhez - Ebben tálalva még jobban esik
Itt a krémlevesek szezonja: kínáld a népszerű fogásokat saját készítésű cipóban!

Így készíts házi cipót a krémlevesekhez - Ebben tálalva még jobban esik
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tedd még élvezetesebbé az ízletes krémleveseket, süss a népszerű fogások mellé házi cipót. Nem nehezebb, mint bármely más péksüti. Ha már zsemlét vagy kenyeret is készítettél, akkor menni fog, mint a karikacsapás. Arra ügyelj, hogy tálalásnál ne vékonyítsd el túlságosan a cipó alját, mert akkor kifolyik a leves.

Házi cipó

Hozzávalók 2 darabhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl víz
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1.5 dl tej
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, keverd hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel, azaz várd meg, míg körülbelül 10 perc alatt megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld át, majd add hozzá a sót, és több részletben a vizet. A liszt minőségétől függ, hogy kell-e bele mind. Jól dolgozd össze a tésztát. Akkor jó, ha közepesen kemény, fényes, és lejön a kezedről. Takard le, és keleszd körülbelül egy órán át.
 

Amikor a duplájára nő, tedd át lisztezett felületre, gyúrd át, és formázz belőle két bucit. Rakd őket egy tepsibe, és keleszd még 15-20 percig. Előmelegített sütőben süsd meg 200 fokon 25-30 perc alatt. Amikor kihűl, vágd ketté. Mielőtt belemernéd a levest, kapard ki a belsejét.

Ezt is szeretjük