Így készül a tökéletes, ropogós kacsasült

Készülhet borral, birssel vagy bazsalikommal, a sült kacsa mindenképpen telitalálat a karácsonyi menüben.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a kacsahús nem tartozik a kalóriaszegény ételek közé, mindenképpen ott a helye a karácsonyi menüben.

15 csodás fűszernövény

Nézegess képeket!

Elolvasom

Bár nehéznek tűnhet, a kacsasült nem bonyolult ételt. A sütési idő tekintetében számolj kilónként egy órát, plusz még egyet. Ennyi idő alatt a hús omlós lesz belül, kívül pedig ropogós.

Kacsasült

Hozzávalók:

  • 1 egész kacsa
  • fél liter húsleves, kockából is jó
  • bors

A kívül-belül alaposan megmosott, szárazra törölt kacsát dörzsöld be sóval, borssal, majd zsineggel kösd vagy varrd össze.
Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. A kacsát mellével lefelé helyezd egy tepsibe, alá pedig tegyél egy grillrácsot.

Oldalról önts hozzá 3 dl forrásban lévő húslevest. Az edényt tedd a sütőbe, és kezdd el sütni a kacsát. 30 perc elteltével vedd vissza a hőmérsékletet 180 fokra, és a sült saját levével való folytonos öntözés, valamint a lé pótlása mellett süsd készre. A sütési idő 100-120 perc. Zsírtalanítsd a sült szaftját, szűrd át egy szószos edénybe, és főzz belőle sűrű szószt.

Szilvás-boros kacsasült

Hozzávalók:

  • 3 lebőrözött, vékonyra szeletelt kacsamell
  • 2 dl portói bor, de tokaji is jó
  • 1 narancs leve és héja
  • 1 babérlevél
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • 25 gramm liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kanál vaj
  • 20 dkg magozott szilva

A kacsát tedd egy mélyebb tálba, öntsd rá a bort, a narancslevet, add hozzá a narancshéjat, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a petrezselymet és a babért, majd egy éjszakán át hagyd pácolódni. Másnap vedd ki a húst a tálból, sózd és borsozd meg, majd forgasd bele lisztbe. A fűszereket csöpögtesd le, majd futtasd meg az olajon és a vajon. Tedd mellé a kacsát is, és süsd ropogós aranybarnára. Vedd ki, majd a kisült zsírhoz öntsd a páclevet és a szilvát, és a maradék liszttel lassan sűrítsd be.

Kacsasült bazsalikommal

Hozzávalók:

  • 2 kacsacomb
  • 2 szál bazsalikom
  • 1/2 liter narancslé
  • 1 kávéskanál gyömbér
  • olívaolaj

A narancslevet keverd el az olajjal, majd add hozzá a bazsalikomot és a gyömbért. Egy éjszakára hagyd ázni ebben a páclében a húst. Másnap csepegtesd le, sózd meg, majd pár perc alatt pirítsd meg mindkét oldalát egy serpenyőben. Ezután tedd rá a fedőt, és párold puhára. Ha már puha, vedd le a fedőt, hogy szépen megpiruljon.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kacsasült birsalmaszósszal

Hozzávalók:

  • 1 egész kacsa
  • 80 dkg birsalma
  • 5 szegfűszeg
  • olaj

A megtisztított, sütésre kész kacsa belsejét sózd meg, majd töltsd meg a negyedekre vágott, meghámozott, magház nélküli birsalmával. Ezután sózd meg a külső felét is. Tedd egy mélyebb tepsibe, és rakj köré szegfűszeggel megszurkált, félbevágott birsalmákat. Önts alá egy kevés olajat és vizet, majd told közepes hőmérsékletű sütőbe. Míg ropogósra sütöd, gyakran locsold meg a tepsi alján összegyűlt zsiradékkal. Ha elkészült, szedd ki belőle a birsalmát, törd át, majd a pecsenyelével együtt főzd sűrű szósszá.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük