Könnyed nyári halfilé alufóliában készítve: grillezve, sütve is isteni
A halfiléből pikk-pakk ízletes főfogást készíthetsz. Nem árt azonban, ha pácolod egy kicsit.

halfile-foliaban
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Házi, heggyógyító olajkeverék striák és pattanásfoltok ellen: nyomuk sem marad »

Piszkosul szexi a 49 éves Naomi Campbell és a 22 éves Bella Hadid az új Calvin Klein kampányban: nem látszik a korkülönbség »

20 perces reggeli jóga: tónusos testet, energiát és boldogságot ad »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bármilyen halfilé tökéletes választás, de a lazac különösen finom. Ráadásul könnyen beszerezhető, nagyon egészséges, hisz fehérjét, omega-3 zsírsavat is tartalmaz. Könnyű grillezni, mert nagy hő hatására sem esik szét. Jót tesz bármelyik halnak a füstös íz, no meg egy kis pác: a citrom és a rozmaring is remek választás. Ha nincs lehetőséged grillezni, sütőben is megsütheted. Rakhatsz a halfilé mellé zöldségeket, hogy külön köretkészítésre már ne legyen gondod. 

Halfilé alufóliában

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg halfilé
  • 2 db citrom
  • 4 ág rozmaring
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a halat vágd kisebb szeletekre. Mosd meg, majd törölgesd le róla a nedvességet papírtörlővel. Fél citrom levét keverd össze olívaolajjal, sóval és borssal. Kend be vele a halfiléket, és pácold legalább fél órán át, de akár egy egész éjszakán át is a fűszeres keverékben hagyhatod.  
 

Pihentetés után a filére rakj még citromot és egy ág rozmaringot. Csomagold fóliába, és helyezd a forró grillrácsra. Süsd 10-12 percig, közben forgasd át. Sütőben 190 fokon körülbelül 20 perc alatt készül el. 
A halhoz a ropogós sörtésztás bunda is nagyon illik, ráadásul egyszerűbb, mint gondolnád.

Ezt is szeretjük