Könnyed nyári halfilé alufóliában készítve: grillezve, sütve is isteni
A halfiléből pikk-pakk ízletes főfogást készíthetsz. Nem árt azonban, ha pácolod egy kicsit.
Bármilyen halfilé tökéletes választás, de a lazac különösen finom. Ráadásul könnyen beszerezhető, nagyon egészséges, hisz fehérjét, omega-3 zsírsavat is tartalmaz. Könnyű grillezni, mert nagy hő hatására sem esik szét. Jót tesz bármelyik halnak a füstös íz, no meg egy kis pác: a citrom és a rozmaring is remek választás. Ha nincs lehetőséged grillezni, sütőben is megsütheted. Rakhatsz a halfilé mellé zöldségeket, hogy külön köretkészítésre már ne legyen gondod.
Halfilé alufóliában
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg halfilé
- 2 db citrom
- 4 ág rozmaring
- 0.5 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Ha szükséges, a halat vágd kisebb szeletekre. Mosd meg, majd törölgesd le róla a nedvességet papírtörlővel. Fél citrom levét keverd össze olívaolajjal, sóval és borssal. Kend be vele a halfiléket, és pácold legalább fél órán át, de akár egy egész éjszakán át is a fűszeres keverékben hagyhatod.
Pihentetés után a filére rakj még citromot és egy ág rozmaringot. Csomagold fóliába, és helyezd a forró grillrácsra. Süsd 10-12 percig, közben forgasd át. Sütőben 190 fokon körülbelül 20 perc alatt készül el.
A halhoz a ropogós sörtésztás bunda is nagyon illik, ráadásul egyszerűbb, mint gondolnád.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció