A legjobb töltöttpaprika-recept a nagyitól
A legfinomabb nyári ebéd
A töltött paprika a nyár egyik kedvenc fogása. Receptünkkel senki nem fogja elrontani.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyár nem múlhat el e nélkül a klasszikus fogás nélkül, illata már messziről elárulja, az íze pedig mindenkit hosszú percekre elnémít.

A paradicsomszószt készítheted némi cukor hozzáadásával, vagy a markánsabb ízek kedvelőinek érdemes egy kis zellerrel megbolondítani.

Töltött paprika

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 4 szép nagy tv paprika
  • 1 tojás
  • 15 dkg rizs
  • 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 teáskanálnyi őrölt kömény
  • zsiradék

Elkészítés ideje:

110 perc.

Elkészítés menete:

A rizst némi zsiradékon futtasd meg 180 fokon - egy evőkanálnyi olajon körülbelül -, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy félig ellepje, és hagyd, hogy azt felszívja. Amíg a rizs félig megpuhul, a hagymát kockázd egészen apróra, és dinszteld üvegesre vékony olajon vagy egyéb zsiradékon.

Amikor megvagy vele, keverd a darált húshoz. Mehet hozzájuk a tojás és a fűszerek is, majd ha elkészült a rizs, akkor azt is hozzájuk adhatod. A paprikákat mosd át jó alaposan, csumázd ki őket, majd tömködd beléjük a húsos keveréket.

A maradék húsból készíts golyókat. Most tégy mindent félre, és készítsd el a paradicsomszószt, az itteni recept alapján.

A már félig kész paradicsomszószt öntsd fel 7 deciliter vízzel, különben túl tömény lenne ehhez az ételhez, majd amikor már kezd forrni, beleengedheted a húsgolyókat és a töltött paprikákat. Közepes lángon főzd addig, amíg mindenki szépen át nem fő, ez nagyjából 20-25 percet vesz majd igénybe, utána vedd le a tűzről. 

Szószok és húsok

Nincs is jobb, mint egy frissen sült húsféle, leöntve a hozzá illő szósszal.

Ezt is szeretjük