Illatos, zamatos hagymás pogácsa

A vasárnapi leves mellé

Egy zsírosabb, laktató leves mellé jólesik valami kenyérféle vagy egy frissen sült pogácsa.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hagyma jellegzetes íze és illata feldobja az egyébként is remek pogácsát, így együtt kívánni se lehet jobbat egy jó nagy tányér forrón gőzölgő, laktató leves, például egy babgulyás mellé.

Nemcsak hagymával dobhatod fel kedvenc pogácsádat, hanem káposztával és persze az örök kedvenc sajtokkal is.

Hagymás pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 evőkanálnyi só
  • 1 dl langyos tej
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 csapott evőkanálnyi cukor
  • 2,5 dl tejföl
  • 2-3 közepes fej lilahagyma
  • zsiradék a hagyma pirításához

Elkészítés ideje:

120 perc.

Elkészítés menete:

Az élesztőt futtasd fel a cukor társaságában a tejben. A lisztet mérd ki egy tálba, add hozzá a sót, üsd bele a tojást, kapard bele a tejfölt, majd ha felfutott, add hozzá az élesztőt is. Dolgozd össze jó alaposan a hozzávalókat, hogy egy közepesen lágy masszát kapj, majd langyos helyre tedd félre pihenni fél órára. Amikor ez letelt, dolgozd át újra. és hagyd további fél órát pihenni, majd ismételd meg ezt még egyszer.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az utolsó fél óra végének közeledtével a hagymát kockázd fel, most nem szükséges annyira, mint amikor más ételekhez készíted elő, inkább legyenek kicsit nagyobbak a darabok.

Zsiradékon pirítsd meg őket, ügyelve, hogy ne égjenek le. A megkelt tésztát nyújtsd ki, a hagyma nagyobb felét szórd rá, majd hajtogasd be, utána ismét nyújtsd ki, szórd meg a maradék hagymával, újra hajtogasd be, majd hagyd pihenni még fél órát így.

Miután letelt az idő, melegítsd elő a sütőt 200 fokra, majd szaggasd ki a pogácsákat, és tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Amikor elég meleg a sütő, told be őket, és körülbelül 15 perc alatt süsd készre. 

Klasszikusok a konyhából

Egy-egy jól bevált sütemény mindig jókedvre deríthet, süss valami finomat!

Képeken 7 isteni sütemény, ha van egy kis időd a konyhában

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük