Hagymás uborkasaláta télire, tartósítószer nélkül: erős ecetet használj hozzá
A hagymás uborkasaláta tartósítószer nélkül is egész télen friss és roppanós marad.
Ha most teszed el a hagymás uborkasalátát, egész évben lesz mit kínálnod a húsok mellé. Fordíts nagy gondot az elkészítésre: előbb nedves dunsztban gyöngyöztesd az üvegeket, utána szárazban hűtsd ki őket. Jó sok hagymával és húszszázalékos ecettel készítsd.
Hagymás uborkasaláta télire
Hozzávalók 8 adaghoz
- 4 kg kovászolni való uborka
- 3 l víz
- 1 kg hagyma
- 75 dkg cukor
- 4 evőkanál só
- 1.5 dl 20 százalékos ecet
Elkészítés:
Az uborkát mosd meg alaposan, és szeld vékony karikákra. Uborkagyalut is használhatsz hozzá. A hagymát hámozd meg, és vágd apróra. A vizet, a cukrot, a sót és az ecetet keverd jól össze, öntsd le vele a hagymás uborkát, és hagyd állni egy-két órát. Ezután oszd el őket a lével együtt sterilizált üvegekben.
Egy fazékban melegíts vizet. Amikor már gyöngyözik, állítsd bele a lezárt üvegeket, és főzd fél órát. Ez a nedves dunszt. A főzés végén óvatosan, fogóval szedd ki, és öt percre fordítsd fejjel lefelé őket, hogy vákuum képződjön rajtuk. Ezután tedd őket száraz dunsztba két-három napra, innen mehetnek a kamra polcára.
A télire eltettkoktélparadicsom is csodás csemege.
Házi savanyított koktélparadicsom: friss kaporral próbáld ki
A nyári, zamatos koktélparadicsomot érdemes üvegbe zárni, így készítve remek kísérő húsok mellé.
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció