Hagymás tört krumpli zsíron pirítva: bármilyen hús mellé jól megy
A hagymás tört krumpli bármilyen sült mellé jól megy.
![Hagymás tört krumpli](https://kep.index.hu/1/0/4766/47666/476669/47666964_f4f8e10e614fdcf892cdc5c357eb1597_wm.jpg)
A hagyományos hagymás tört krumpli az a köret, ami szinte biztos, hogy mindenkinek ízleni fog. Úgy az igazi, ha zsíron pirítod le. Alig kell hozzá valami, így nemcsak finom, hanem viszonylag olcsó is. Használhatsz hozzá ízlés szerint liba-, kacsa- vagy disznózsírt is.
Hagymás tört krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 2 evőkanál zsír (liba, kacsa vagy sertés)
- 2 hagyma
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára. Ha kész, szűrd le, fűszerezd még egy kis sóval és frissen őrölt borssal, és krumplinyomóval törd össze.
A hagymát cikkezd fel. A zsírt olvaszd meg, dobd rá a hagymát, és párold üvegesre. Add hozzá az összetört krumplit, és nagy lángon kevergetve pirítsd le az egészet.
Sült kolbásszal vagy bármilyen hússal és savanyúsággal fenséges.
Vajon pirult, fűszeres sárgarépa: sültek mellé tökéletes köret
Sárgarépából izgalmas köret készíthető, mely bármilyen sült mellé kínálva tökéletes választás.
ElolvasomMég több recept