Hagymás tört krumpli zsíron pirítva: bármilyen hús mellé jól megy

A hagymás tört krumpli bármilyen sült mellé jól megy.

hagymas tort krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hagyományos hagymás tört krumpli az a köret, ami szinte biztos, hogy mindenkinek ízleni fog. Úgy az igazi, ha zsíron pirítod le. Alig kell hozzá valami, így nemcsak finom, hanem viszonylag olcsó is. Használhatsz hozzá ízlés szerint liba-, kacsa- vagy disznózsírt is.

Hagymás tört krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 2 evőkanál zsír (liba, kacsa vagy sertés)
  • 2 hagyma
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára. Ha kész, szűrd le, fűszerezd még egy kis sóval és frissen őrölt borssal, és krumplinyomóval törd össze.

A hagymát cikkezd fel. A zsírt olvaszd meg, dobd rá a hagymát, és párold üvegesre. Add hozzá az összetört krumplit, és nagy lángon kevergetve pirítsd le az egészet.

Sült kolbásszal vagy bármilyen hússal és savanyúsággal fenséges.

Ha inkább valami soványabb, könnyedebb köretre vágysz, próbáld ki a vajon pirított, fűszeres sárgarépát!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük