Hagymás tört krumpli zsíron pirítva: bármilyen hús mellé jól megy

A hagymás tört krumpli bármilyen sült mellé jól megy.

Hagymás tört krumpli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hagyományos hagymás tört krumpli az a köret, ami szinte biztos, hogy mindenkinek ízleni fog. Úgy az igazi, ha zsíron pirítod le. Alig kell hozzá valami, így nemcsak finom, hanem viszonylag olcsó is. Használhatsz hozzá ízlés szerint liba-, kacsa- vagy disznózsírt is.

Hagymás tört krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 2 evőkanál zsír (liba, kacsa vagy sertés)
  • 2 hagyma
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára. Ha kész, szűrd le, fűszerezd még egy kis sóval és frissen őrölt borssal, és krumplinyomóval törd össze.

A hagymát cikkezd fel. A zsírt olvaszd meg, dobd rá a hagymát, és párold üvegesre. Add hozzá az összetört krumplit, és nagy lángon kevergetve pirítsd le az egészet.

Sült kolbásszal vagy bármilyen hússal és savanyúsággal fenséges.

Vajon pirult, fűszeres sárgarépa: sültek mellé tökéletes köret

Sárgarépából izgalmas köret készíthető, mely bármilyen sült mellé kínálva tökéletes választás.

Elolvasom
Ezt is szeretjük