Pikk-pakk tejszínes csirkemell sok hagymával - Igazán ínycsiklandó fogás
A hagymás-tejszínes csirkemell pillanatok alatt eltűnik a tányérról.
A hagymás-tejszínes csirkemell egyszerű, villámgyorsan összedobható főfogás. Amíg a köret elkészül, a hús is megpuhul. A tarhonya és a tészta is remek választás hozzá. Ne spórolj se a tejszínnel, se a sajttal!
Hagymás-tejszínes csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemellfilé
- 12 dkg csíkokra vágott bacon
- 10 dkg füstölt sajt
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 szál póréhagyma
- fél csokor petrezselyem
- só
- bors
- fűszerkeverék
Elkészítés:
Önts egy edénybe kevés olajat, dobd rá a csíkokra vágott bacont, kezdd sütni, majd add hozzá a felaprított póréhagymát, néhány perc múlva tedd bele a kis darabokra vágott csirkemellet is. Sózd, borsozd, adj hozzá fűszerkeveréket, önts alá kevés vizet, és fedő alatt párold 15-20 percig.
Ha a hús puha, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze egy-két perc alatt. Fontos, hogy jó minőségű tejszínnel készítsd. Szórd rá a reszelt sajtot, és addig főzd, amíg el nem olvad. Még egyszer kóstold meg, szükség esetén ízesíts még rajta, szórd meg aprított petrezselyemmel. Ha elkészül, körettel kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció