Pikk-pakk tejszínes csirkemell sok hagymával - Igazán ínycsiklandó fogás
A hagymás-tejszínes csirkemell pillanatok alatt eltűnik a tányérról.
A hagymás-tejszínes csirkemell egyszerű, villámgyorsan összedobható főfogás. Amíg a köret elkészül, a hús is megpuhul. A tarhonya és a tészta is remek választás hozzá. Ne spórolj se a tejszínnel, se a sajttal!

Hagymás-tejszínes csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemellfilé
- 12 dkg csíkokra vágott bacon
- 10 dkg füstölt sajt
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 szál póréhagyma
- fél csokor petrezselyem
- só
- bors
- fűszerkeverék
Elkészítés:
Önts egy edénybe kevés olajat, dobd rá a csíkokra vágott bacont, kezdd sütni, majd add hozzá a felaprított póréhagymát, néhány perc múlva tedd bele a kis darabokra vágott csirkemellet is. Sózd, borsozd, adj hozzá fűszerkeveréket, önts alá kevés vizet, és fedő alatt párold 15-20 percig.
Ha a hús puha, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze egy-két perc alatt. Fontos, hogy jó minőségű tejszínnel készítsd. Szórd rá a reszelt sajtot, és addig főzd, amíg el nem olvad. Még egyszer kóstold meg, szükség esetén ízesíts még rajta, szórd meg aprított petrezselyemmel. Ha elkészül, körettel kínáld.
