Pikk-pakk tejszínes csirkemell sok hagymával - Igazán ínycsiklandó fogás
A hagymás-tejszínes csirkemell pillanatok alatt eltűnik a tányérról.

Pikk-pakk tejszínes csirkemell sok hagymával - Igazán ínycsiklandó fogás
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Újból fehér lesz a ruha besárgult hónalja, ha ezt használod rá: csak a konyháig kell menni érte »

Mélyen hidratálják a bőrt és csökkentik a ráncokat: ceramidok nélkül nincs szép bőr »

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hagymás-tejszínes csirkemell egyszerű, villámgyorsan összedobható főfogás. Amíg a köret elkészül, a hús is megpuhul. A tarhonya és a tészta is remek választás hozzá. Ne spórolj se a tejszínnel, se a sajttal!

Hagymás-tejszínes csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 12 dkg csíkokra vágott bacon
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 szál póréhagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • bors
  • fűszerkeverék
Recept idők

Elkészítés:

Önts egy edénybe kevés olajat, dobd rá a csíkokra vágott bacont, kezdd sütni, majd add hozzá a felaprított póréhagymát, néhány perc múlva tedd bele a kis darabokra vágott csirkemellet is. Sózd, borsozd, adj hozzá fűszerkeveréket, önts alá kevés vizet, és fedő alatt párold 15-20 percig.

Ha a hús puha, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze egy-két perc alatt. Fontos, hogy jó minőségű tejszínnel készítsd. Szórd rá a reszelt sajtot, és addig főzd, amíg el nem olvad. Még egyszer kóstold meg, szükség esetén ízesíts még rajta, szórd meg aprított petrezselyemmel. Ha elkészül, körettel kínáld.

Ezt is szeretjük