Szaftos és ropogós sült oldalas, ami magától leválik a csontról - A vele készült hagyma a titka

Készítsd el a sült oldalast minimális munkával, és vele sült hagymával!

Hagymás sült oldalas
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hagymás sült oldalas valóságos főnyeremény: amellett, hogy mennyei, alig igényel belefektetett munkát. Tálalhatod a megszokott módon valamilyen körettel, de főzelék tetejére is tökéletes. A fűszerezéssel óvatosan bánj, túl sokat ne használj hozzá, hogy a hús eredeti íze is érvényesülhessen. Az oldalast legjobb alacsony hőfokon, lassan sütni.

Hagymás sült oldalas

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg oldalas
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy hagyma
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál majoránna
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az oldalast a csontok mentén szeleteld fel. Mindkét oldalukat szórd meg köménnyel, majoránnával, sóval és borssal, és helyezd el őket egymás mellett szorosan egy tepsiben. A fokhagymagerezdeket pucold meg, vágd mindegyiket kettőbe, és helyezd el a hússzeletek között. A hagymát is szeleteld fel, és oszd el a hús mellett és a tetején.

 

Takard le alufóliával, és told 130 fokos sütőbe. Víz nem kell alá, mert így is elég szaftot ereszt. Két óra elteltével fordítsd meg a hússzeleteket, és így süsd további egy órát. Amikor az egész sütési idő letelt, vedd le az alufóliát a tetejéről, a sütőt kapcsold be 180 fokra, és nagyjából húsz perc alatt pirítsd meg a húsokat.

A szaftos sertéstarja is hagymával együtt sütve lesz tökéletes.

Lestyánnal és hagymával sült, szaftos sertéstarja: a sütő végzi a munkát

A tarja a sertés picit zsírosabb része, viszont éppen ezért nagyon szaftos lesz sütőben sütve, a belőle kisült zsírban pedig zöldségek is puhulhatnak.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük