Szaftos és ropogós sült oldalas, ami magától leválik a csontról - A vele készült hagyma a titka
Készítsd el a sült oldalast minimális munkával, és vele sült hagymával!
A hagymás sült oldalas valóságos főnyeremény: amellett, hogy mennyei, alig igényel belefektetett munkát. Tálalhatod a megszokott módon valamilyen körettel, de főzelék tetejére is tökéletes. A fűszerezéssel óvatosan bánj, túl sokat ne használj hozzá, hogy a hús eredeti íze is érvényesülhessen. Az oldalast legjobb alacsony hőfokon, lassan sütni.
Hagymás sült oldalas
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg oldalas
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy hagyma
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál majoránna
- só
- bors
Elkészítés:
Az oldalast a csontok mentén szeleteld fel. Mindkét oldalukat szórd meg köménnyel, majoránnával, sóval és borssal, és helyezd el őket egymás mellett szorosan egy tepsiben. A fokhagymagerezdeket pucold meg, vágd mindegyiket kettőbe, és helyezd el a hússzeletek között. A hagymát is szeleteld fel, és oszd el a hús mellett és a tetején.
Takard le alufóliával, és told 130 fokos sütőbe. Víz nem kell alá, mert így is elég szaftot ereszt. Két óra elteltével fordítsd meg a hússzeleteket, és így süsd további egy órát. Amikor az egész sütési idő letelt, vedd le az alufóliát a tetejéről, a sütőt kapcsold be 180 fokra, és nagyjából húsz perc alatt pirítsd meg a húsokat.
A szaftos sertéstarja is hagymával együtt sütve lesz tökéletes.
Lestyánnal és hagymával sült, szaftos sertéstarja: a sütő végzi a munkát
A tarja a sertés picit zsírosabb része, viszont éppen ezért nagyon szaftos lesz sütőben sütve, a belőle kisült zsírban pedig zöldségek is puhulhatnak.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció