Szaftos és ropogós sült oldalas, ami magától leválik a csontról - A vele készült hagyma a titka
Készítsd el a sült oldalast minimális munkával, és vele sült hagymával!
A hagymás sült oldalas valóságos főnyeremény: amellett, hogy mennyei, alig igényel belefektetett munkát. Tálalhatod a megszokott módon valamilyen körettel, de főzelék tetejére is tökéletes. A fűszerezéssel óvatosan bánj, túl sokat ne használj hozzá, hogy a hús eredeti íze is érvényesülhessen. Az oldalast legjobb alacsony hőfokon, lassan sütni.
Hagymás sült oldalas
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg oldalas
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy hagyma
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál majoránna
- só
- bors
Elkészítés:
Az oldalast a csontok mentén szeleteld fel. Mindkét oldalukat szórd meg köménnyel, majoránnával, sóval és borssal, és helyezd el őket egymás mellett szorosan egy tepsiben. A fokhagymagerezdeket pucold meg, vágd mindegyiket kettőbe, és helyezd el a hússzeletek között. A hagymát is szeleteld fel, és oszd el a hús mellett és a tetején.
Takard le alufóliával, és told 130 fokos sütőbe. Víz nem kell alá, mert így is elég szaftot ereszt. Két óra elteltével fordítsd meg a hússzeleteket, és így süsd további egy órát. Amikor az egész sütési idő letelt, vedd le az alufóliát a tetejéről, a sütőt kapcsold be 180 fokra, és nagyjából húsz perc alatt pirítsd meg a húsokat.
A szaftos sertéstarja is hagymával együtt sütve lesz tökéletes.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept