Mustáros, fűszeres csülök sütve: finom puha, omlós, a bőre pedig ropogós
Nagyevők kedvence a sült csülök, ami szinte lecsúszik a csontról, míg a bőre jó ropogós. A sörös, mustáros pácban nem fogsz csalódni.

mustaros-csulok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mi, magyarok, imádjuk a csülköt, télen pedig a zsírosabb, kicsit nehezebb hús tökéletes főfogás lehet. Van, aki csak megfőzi, de sütve, ropogós bőrrel még ízletesebb. A pácon sok múlik, a sör mellett a fokhagyma és a mustár adja meg a húsnak a csodás ízét. Sült káposztával, krumplival tálalva mindent visz. A csülköt csak kóstolás után sózd. 

Mustáros sült csülök

Hozzávalók:

  • 1.5 kg csülök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál magos mustár
  • 1 dl sör
  • 1 mokkáskanál kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csülköt alaposan mosd meg, ha valahol szőr maradt rajta, azt kapard le, és vagdosd be néhány helyen, hogy a páclé még jobban átjárja. A sört keverd össze a mustárral, a zúzott fokhagymával, a borssal, a köménnyel, és kend be vele a csülköt. Letakarva pácold egy éjszakán át. 

Másnap pakold át a csülköt egy tűzálló edénybe, öntsd bele a maradék páclét, rakd bele a húst, arra pedig mehet a karikákra vágott hagyma. Locsolj még a hús alá kevés vizet, és told forró sütőbe, majd süsd 190 fokon 2-2,5 órán át. Sülés közben időnként locsold meg, és fordítsd át a csülköt. Ellenőrizd villával vagy hústűvel, hogy elég puha-e. Ha könnyen belemegy az eszköz, vedd le róla a fóliát, és süsd szép pirosra.  
Az omlós oldalas is csábító főétel, amit könnyen fenségessé tehetsz. Az egyik titok, hogy jó lassan sül. 

Ezt is szeretjük