Mustáros, fűszeres csülök sütve: finom puha, omlós, a bőre pedig ropogós
Nagyevők kedvence a sült csülök, ami szinte lecsúszik a csontról, míg a bőre jó ropogós. A sörös, mustáros pácban nem fogsz csalódni.


- Bosszantó és fájdalmas pattanások a mellkason: ezek a leggyakoribb okai, és így szabadulhatsz meg tőlük »
- A 10 évvel ezelőtti nőies szabásokat melegíti újra a tavaszi divat: ne válj meg tőlük, ha még ott vannak a szekrényedben »
- A haját és a szemöldökét is elveszítette betegsége miatt: a bájos Amber Jane ma a legkülönlegesebb modellek egyike »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- 4 szuperegészséges húsféle, ami sokkal jobb a csirkemellnél: kevesen fogyasztják, pedig változatosan elkészíthetők
Mi, magyarok, imádjuk a csülköt, télen pedig a zsírosabb, kicsit nehezebb hús tökéletes főfogás lehet. Van, aki csak megfőzi, de sütve, ropogós bőrrel még ízletesebb. A pácon sok múlik, a sör mellett a fokhagyma és a mustár adja meg a húsnak a csodás ízét. Sült káposztával, krumplival tálalva mindent visz. A csülköt csak kóstolás után sózd.
Mustáros sült csülök
Hozzávalók:
- 1.5 kg csülök
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál magos mustár
- 1 dl sör
- 1 mokkáskanál kömény
- bors
Elkészítés:
A csülköt alaposan mosd meg, ha valahol szőr maradt rajta, azt kapard le, és vagdosd be néhány helyen, hogy a páclé még jobban átjárja. A sört keverd össze a mustárral, a zúzott fokhagymával, a borssal, a köménnyel, és kend be vele a csülköt. Letakarva pácold egy éjszakán át.
Másnap pakold át a csülköt egy tűzálló edénybe, öntsd bele a maradék páclét, rakd bele a húst, arra pedig mehet a karikákra vágott hagyma. Locsolj még a hús alá kevés vizet, és told forró sütőbe, majd süsd 190 fokon 2-2,5 órán át. Sülés közben időnként locsold meg, és fordítsd át a csülköt. Ellenőrizd villával vagy hústűvel, hogy elég puha-e. Ha könnyen belemegy az eszköz, vedd le róla a fóliát, és süsd szép pirosra.
Az omlós oldalas is csábító főétel, amit könnyen fenségessé tehetsz. Az egyik titok, hogy jó lassan sül.
Még több recept