Ropogósra sült, hagymás tepsis krumpli: magos mustárral nagyon finom
A tepsis krumpli hagymával és magos mustárral készítve fenséges köret.
Nem is kell finomabb köret a hétvégi asztalra, mint egy jó hagymás, mustáros tepsis krumpli. A krumpli egyébként sem véletlenül a legnépszerűbb élelmiszerünk, hiszen olcsó, és hihetetlen változatossággal készíthető el. A magos mustár íze erőteljesebb, mint a hagyományos változaté, ezért érdemes azt használni hozzá.
Hagymás-mustáros tepsis krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 2 hagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1.5 evőkanál magos mustár
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, és szeleteld fel. Az olajat keverd el a mustárral és a borssal. A hagymát vágd cikkekre.
Egy nagy sütőlemezt bélelj ki papírral. Egyengesd el rajta a krumplit és a hagymát, majd forgasd össze az egészet a mustárral, és aprított rozmaringgal. Told a tepsit 220 fokos sütőbe egy órára, amíg a krumpli pirosra sül. Néha forgasd át. A végén szórd meg friss rozmaringgal. Csak a tányéron sózd meg.
A roppanós köretek szerelmeseinek a sütőben sült édeskrumpli is ízleni fog.
Füstös, sütőben sült édesburgonya: kukoricadarától lesz roppanós
Az édesburgonya-hasábok egyszerűen, a sütőbe tolva pirulnak. A batáta, köszönhetően a kukoricadarának, kívül ropogósra, belül pedig krémesre sül.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció