Ropogósra sült, hagymás tepsis krumpli: magos mustárral nagyon finom
A tepsis krumpli hagymával és magos mustárral készítve fenséges köret.
Nem is kell finomabb köret a hétvégi asztalra, mint egy jó hagymás, mustáros tepsis krumpli. A krumpli egyébként sem véletlenül a legnépszerűbb élelmiszerünk, hiszen olcsó, és hihetetlen változatossággal készíthető el. A magos mustár íze erőteljesebb, mint a hagyományos változaté, ezért érdemes azt használni hozzá.
Hagymás-mustáros tepsis krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 2 hagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1.5 evőkanál magos mustár
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, és szeleteld fel. Az olajat keverd el a mustárral és a borssal. A hagymát vágd cikkekre.
Egy nagy sütőlemezt bélelj ki papírral. Egyengesd el rajta a krumplit és a hagymát, majd forgasd össze az egészet a mustárral, és aprított rozmaringgal. Told a tepsit 220 fokos sütőbe egy órára, amíg a krumpli pirosra sül. Néha forgasd át. A végén szórd meg friss rozmaringgal. Csak a tányéron sózd meg.
A roppanós köretek szerelmeseinek a sütőben sült édeskrumpli is ízleni fog.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept