Ropogósra sült, hagymás tepsis krumpli: magos mustárral nagyon finom
A tepsis krumpli hagymával és magos mustárral készítve fenséges köret.


- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
Nem is kell finomabb köret a hétvégi asztalra, mint egy jó hagymás, mustáros tepsis krumpli. A krumpli egyébként sem véletlenül a legnépszerűbb élelmiszerünk, hiszen olcsó, és hihetetlen változatossággal készíthető el. A magos mustár íze erőteljesebb, mint a hagyományos változaté, ezért érdemes azt használni hozzá.
Hagymás-mustáros tepsis krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 2 hagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1.5 evőkanál magos mustár
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, és szeleteld fel. Az olajat keverd el a mustárral és a borssal. A hagymát vágd cikkekre.
Egy nagy sütőlemezt bélelj ki papírral. Egyengesd el rajta a krumplit és a hagymát, majd forgasd össze az egészet a mustárral, és aprított rozmaringgal. Told a tepsit 220 fokos sütőbe egy órára, amíg a krumpli pirosra sül. Néha forgasd át. A végén szórd meg friss rozmaringgal. Csak a tányéron sózd meg.
A roppanós köretek szerelmeseinek a sütőben sült édeskrumpli is ízleni fog.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept