Sütőben párolt vajpuha marhaszelet: csak só és bors ízesíti

Sütőben készítve elképesztően puha lesz a marhaszelet. Szeletelj mellé sok hagymát!

Hagymás marhaszelet
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hagymás marhaszelet sütőben párolódik puhára jó három óra alatt. Ne spórolj a sütési idővel, nehogy rágós maradjon. A legfinomabb szaftért a jó sok hagyma és az alaplé felel: ez utóbbi tele van vitaminnal is, ezért érdemes mindig tartanod belőle néhány adaggal a mélyhűtőben.

Hagymás marhaszelet

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.5 kg marhafelsál
  • 1 kg hagyma
  • 10 dkg zsír
  • 5 dl alaplé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágd cikkekre, és a zsír felén pirítsd meg. Közben a húst tisztítsd meg az inaitól, szeleteld fel, és szórd meg bőven sóval és borssal.

A megpirult hagymát kanalazd egy nagy tepsibe. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hagyma pirult, még egy kis zsír hozzáadásával piríts kérget a hússzeletek mindkét oldalára. Pakold őket a megpirult hagyma mellé. Öntsd fel az alaplével, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe három órára. Időnként vedd ki, és rendezd át a húsokat, hogy egyenletesen puhuljanak. Frissen is nagyon finom, de néhány nap múlva is jó lesz még.

A vaddisznó íze is karakteres: mennyei ragut készíthetsz belőle.

Kép: bernjuer / Getty Images

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük