Fűszeres, hagymás-baconös csirkemáj - Így nem fog fröcsögni az olaj
A hagymás-baconös csirkemáj olyan omlós és lágy lesz, hogy elolvad a szádban.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkemájat a bacon pikánsabbá teszi, a sok hagymától pedig az íze mellett a szaftja is fantasztikus lesz. Könnyen, gyorsan elkészítheted, és viszonylag olcsó fogás. Különleges körettel akár ünnepi ebéd is lehet. 

Még finomabb és puhább lesz a csirkemáj, ha felhasználás előtt egy órára kevés fokhagymás tejbe áztatod. A belsőséget inkább csak a végén sózd meg, hogy ne legyen kemény. Ha nem szereted a gombát, ki is hagyhatod.

Hagymás-baconös csirkemáj

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg bacon
  • 3 vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál majoránna
  • fél csokor petrezselyem
  • bors

Elkészítés ideje: 15 perc

A csirkemájat alaposan mosd meg, csepegtesd le, és a hártyás, eres részt vágd ki. Ha a hártyákat nem távolítod el, sütés során a belsőség keménnyé, rágóssá válik. Szurkáld meg villával, hogy a gőz ki tud jönni belőle. Így nem fog fröcsögni az olaj.

A hagymát karikázd fel, a bacont vágd kis darabokra, és kevés olajon pirítsd meg. Dobd rá a megtisztított, feldarabolt gombát, majd a májat. Kis lángon, lefedve párold három percig. Utána távolítsd el a fedőt, és süsd tovább még öt-hat percig. Közben kevergesd meg, majd szórd meg borssal és majoránnával.

Mielőtt leveszed a tűzről, bizonyosodj meg arról, hogy elkészült-e a máj. Szúrj egy vastagabb szelet közepébe vékony pengéjű kést. Ha nem jön ki belőle véres folyadék, és belül nem rózsaszín, biztosan átsült. Tálalás előtt szórd meg sóval és aprított petrezselyemmel.

Blog.hu ajánló