Gyorsan és könnyen elkészíthető borsókrémleves
Semmilyen konyhai gyakorlatot nem igényel a mentás borsókrémleves elkészítése.
Egy csomag mirelit zöldborsó szinte minden mélyhűtőben ott lapul, hiszen gyorsan készíthető belőle főzelék vagy leves.
Dobd fel egy kis mentával és máris különleges, keleties ízvilágú fogást kaphatsz, ami hidegen is nagyon finom.
Borsókrémleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg zöldborsó - mirelit is lehet
- 2 krumpli
- 2 dl tejszín
- egy marék mentalevél
- tej
- petrezselyem
- só
Elkészítés ideje:
Körülbelül fél óra.
Elkészítés menete:
A mirelit borsót főzd körülbelül 10 percig sós vízben, a krumplit héjában főzd meg, majd pucold meg és hámozd meg. Tegyél félre egy maréknyi borsót.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A leszűrt borsót, a krumplit és a többi hozzávalót tedd turmixgépbe, vagy kézi mixerrel keverd krémesre. A tányérba mert levest díszítsd a megmaradt borsóval és mentalevéllel.
Fűszernövények
Egy kis fűszerrel bármilyen ételt feldobhatsz, sőt ugyanaz a recept teljesen más megvilágítást kaphat a különböző ízesítésnek köszönhetően.
OLVASD EL EZT IS!
- leves
- brokkoli
Laktató, karcsúsító brokkolikrémleves
- leves
- Recept
Bazsalikomos paradicsomleves
- hagyma
- leves