4 ízletes rakottas ebédre
Krumpli, tojás, husik és hal, plusz egy kis zöldség. Ha ezeket megfelelően rétegezed, el sem hiszed, milyen laktató és finom ételeket készíthetsz a családnak!
Francia rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 6 tojás
- 3 dl tejföl
- só
- bors
- szerecsendió
- vaj
- zsemlemorzsa
3 tojást főzz meg keményre. 3 tojás sárgáját keverd el a tejföllel, sózd, borsozd, egy kevés szerecsendiót is tegyél bele.
A tojások fehérjét verd fel, és keverd össze a tojásos masszával. Ebbe keverd bele a megfőzött, felkarikázott krumplit.
Vajjal kikent, zsemlemorzsával hintett jénaiba tedd a krumpli felét, rá a főtt tojáskarikákat, majd a krumpli másik felét. Locsold meg olvasztott vajjal, szórd meg zsemlemorzsával, és középmeleg sütőben süsd meg.
Tejfölös rakott hús
Hozzávalók:
-
40 dkg darált marhahús
-
40 dkg burgonya
-
1 fej vöröshagyma
-
1 dl tej
-
2 dl tejföl
-
olaj
-
pirospaprika
-
só
-
petrezselyemzöld
Kevés olajon fonnyaszd meg az apróra vágott hagymát, majd hintsd meg pirospaprikával. Sózd meg, add hozzá a darált húst, és lassú tűzön pirítsd rövid ideig. A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben főzd meg, majd a tejjel elkeverve készíts belőle burgonyapürét. Egy tűzálló tálat kenj ki olajjal, egy réteg burgonyapürét simíts bele, erre helyezd rá a húst, végül a megmaradt pürét. Locsold meg tejföllel, majd forró sütőben süsd át.
Pulykarakottas
Hozzávalók:
- 40 dkg darált pulykahús
- 10 dkg bacon
- 30 dkg rizs
- 1 fej kínai kel
- 1 üveg édes-pikáns mártás
- 2 dl tejföl
- olaj
- só
- bors
A szalonnát vágd apró kockákra, pirítsd meg, és add hozzá a darált pulykahúst. Fűszerezd sóval, borssal, majd öntsd rá a mártást. Bő, sós vízben főzd 10 percig a szélesre metélt kínai kelt, majd szűrd le. A megmosott rizst öntsd fel vízzel, hogy ellepje, sózd meg, és lassú tűzön főzd meg. Tűzálló tál aljára kenj kevés olajat, majd a következők szerint rakd az alapanyagokat: egy sor kínai kel, egy sor rizs, egy sor húsos mártás. Legfelülre a kínai kel kerüljön. Végül a tetejére tegyél tejfölt, és sütőben pirítsd készre.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tonhalas rakottas
Hozzávalók:
- 2 doboz tonhalkonzerv
- 10 közepes burgonya
- 1 narancs lereszelt héja
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 15 dkg sajt
- 1 pohár tejföl
- só
- olaj
A burgonyát héjában főzd meg, majd hámozd meg, és karikázd fel. A felét helyezd egy vajjal vagy olajjal kikent, magas falú tepsibe vagy hőálló tálba. Sózd meg, és kanalazd rá a tonhalat a levével együtt. A legjobb az aprított tonhal, ha darabos, akkor törd össze. Szórd meg a reszelt narancshéjjal, és rakd meg vékonyra szelt hagymakarikákkal. Erre karikázd a maradék főtt burgonyát. A tetejét is sózd meg, kend meg a tejföllel, és hintsd meg a maradék narancshéjjal. Végül reszelj rá sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka