Gyors rakott tészták

Sajttal és tejszínnel

Változatos, tejszínes rakott tészták a hét minden napjára. Egyszerűen, hipergyorsan, igazán finomat. Kell ennél több?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rakott tészták igazi jolly jokerek, hiszen számtalan variációban elkészíthetők. A húsos és zöldséges változatokat kombináld egy kis tejszínnel és sajttal, így igazán ínyenc fogásokat varázsolhatsz az asztalra.

13 tésztafőzési fortély

Nézegess képeket!

Elolvasom

Receptjeink gyorsan elkészülnek, így akár egy fárasztó nap után, akár egy zsúfolt hétvége alkalmával is megállják a helyüket.

Pulykás rakott tészta

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 40 dkg szélesmetélt
  • 35 dkg reszelt sajt
  • 6 dkg vaj
  • 3 dl tejszín
  • bors

A húst szeleteld fel, és sóval, borssal szód meg. A felforrósított vajon mindkét oldalát süsd néhány percig. 25 dkg sajtot keverj össze a tejföllel és a megfőzött, lecsepegtetett tésztával.

A felét öntsd bele egy kisebb méretű, kivajazott jénai tálba, és fektesd rá a tetejére a hússzeleteket.

Azzal a vajjal, amiben sütötted, locsold meg, majd terítsd be a maradék tésztával. Locsold a tetejére a tejszínt, a maradék sajttal szórd meg a tetejét, és előmelegített sütőben pirítsd meg.

Spenótos rakott penne

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne
  • 50 dkg spenót
  • 15 dkg trappista sajt
  • 10 dkg juhtúró
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • olaj
  • oregánó
  • majoránna
  • bors

A spenótot aprítsd fel, és pici olajon párold néhány percig, majd add hozzá az áttört fokhagymát. Ízlésed szerint fűszerezd, és párold teljesen készre. Morzsold bele a juhtúrót, öntsd fel a tejszínnel, és addig főzd, míg besűrűsödik.

A kifőzött, lecsepegtetett tésztát öntsd egy jénai aljába, majd locsold rá a spenótos szószt. A tetejét szórd meg reszelt sajttal, és 10-15 perc alatt pirítsd meg.

Húsos-kukoricás rakott tészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg szarvacska
  • 20 dkg darált hús
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg kukorica
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 pohár tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors

A felaprított vöröshagymát olajon dinszteld meg. Add hozzá a kis csíkokra vágott bacont, és, ha kezd sülni, akkor keverd hozzá a húst is. Ízlésed szerint sózd, borsozd és süsd meg. Az áttört fokhagymát a tejföllel és a kukoricával keverd össze.

Egy tűzálló tálat vajazz ki, és simítsd bele a kifőzött tésztát. Rétegezd rá a húsos masszát és a tejfölös keveréket, és locsold meg a tetejét tejszínnel. Szórd meg a tetejét a lereszelt füstölt sajttal, és előmelegített sütőben addig süsd, míg a sajt megpirul a tetején.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Tejszínes-gombás rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg csavart tészta
  • 50 dkg gomba
  • 20 dkg sonka
  • 10 dkg sajt
  • 3 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • majoránna
  • rozmaring

A felaprított hagymát pici olajon dinszteld meg, majd szórd rá a feldarabolt sonkát és gombát. Ízlésed szerint sózd meg, és párold puhára.

A kifőzött tészta felét egy olajjal meglocsolt tűzálló tálba terítsd bele. A gombás keverék felét kanalazd rá, majd még egyszer ismételd meg a rétegezést. A tejszínt a fűszerekkel és az áttört fokhagymával keverd össze, és öntsd a tésztára. A tetejére szórd rá a lereszelt sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg.

Ezt is szeretjük