Gyors rakott tészta paradicsommal és csirkemellel
Péntek estére tökéletes lehet egy gyors rakott makaróni. Ha nem tejszínesen, akkor paradicsommal.

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rakott tészta egyszerű fogás, mégis változatos, kezdő háziasszonyok is nyugodtan a jénaiba dobálhatják a hozzávalókat, mert szinte elronthatatlan.

Most egy paradicsomos, csirkehúsos változatot mutatunk be, de, ha más ízekhez van kedved, akkor nyugodtan kicserélhetsz egy-két hozzávalót, és a magad ötlete szerint formálhatod.

Paradicsomos rakott tészta csirkemellel

Hozzávalók:

  • 50 dkg rövid makaróni tészta
  • 25 dkg csirkemell darált hús
  • 10 dkg trappista sajt
  • 4 dl paradicsomszósz
  • 3 paradicsom
  • kis üveg szárított paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • szerecsendió
  • olaj

A hagymát kockázd fel, és olajon párold üvegesre. Add hozzá a darált húst, és pirítsd meg. Keverd hozzá a paradicsomszószt, és sózd meg. Kicsit forrald fel, majd keverd hozzá a szárított paradicsomot. Reszelj rá szerecsendiót.

Vajazz ki egy jénai tálat, és a megfőtt tészta felét simítsd bele. Locsold rá a húsos mártás felét, majd borítsd rá a tészta másik felét, és erre öntsd a mártás másik felét. Szórd meg reszelt sajttal a tetejét, és előmelegített sütőben addig süsd, míg a sajt meg nem pirul a tetején.

Ezt is szeretjük