Gyors rakott tészta paradicsommal és csirkemellel
Péntek estére tökéletes lehet egy gyors rakott makaróni. Ha nem tejszínesen, akkor paradicsommal.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Használhatod még a tavalyról megmaradt naptejet? Erre a 3 dologra figyelj »

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

Így tisztítsd meg az elszürkült bizsu ékszert, hogy újra fényes legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rakott tészta egyszerű fogás, mégis változatos, kezdő háziasszonyok is nyugodtan a jénaiba dobálhatják a hozzávalókat, mert szinte elronthatatlan.

Most egy paradicsomos, csirkehúsos változatot mutatunk be, de, ha más ízekhez van kedved, akkor nyugodtan kicserélhetsz egy-két hozzávalót, és a magad ötlete szerint formálhatod.

Paradicsomos rakott tészta csirkemellel

Hozzávalók:

  • 50 dkg rövid makaróni tészta
  • 25 dkg csirkemell darált hús
  • 10 dkg trappista sajt
  • 4 dl paradicsomszósz
  • 3 paradicsom
  • kis üveg szárított paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • szerecsendió
  • olaj

A hagymát kockázd fel, és olajon párold üvegesre. Add hozzá a darált húst, és pirítsd meg. Keverd hozzá a paradicsomszószt, és sózd meg. Kicsit forrald fel, majd keverd hozzá a szárított paradicsomot. Reszelj rá szerecsendiót.

Vajazz ki egy jénai tálat, és a megfőtt tészta felét simítsd bele. Locsold rá a húsos mártás felét, majd borítsd rá a tészta másik felét, és erre öntsd a mártás másik felét. Szórd meg reszelt sajttal a tetejét, és előmelegített sütőben addig süsd, míg a sajt meg nem pirul a tetején.

Blog.hu ajánló