Édeskés és füstös, grillezett zöldségsaláta, frissítő dresszinggel
A grillezett zöldségsaláta a legideálisabb nyári köret sültek mellé, de önmagában is finom.

grillezett-zoldsegsalata
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Pórustisztító, házi arcpakolás 4 hozzávalóból: azonnal kitisztul a bőr »

Dögösek, nőiesek és most nagyon divatosak: bőrhatású cuccok a szezon kulcsdarabjai »

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha már előveszed a grillsütőt, a húsok mellett süss rajta zöldségeket is! Most igazán bőséges a kínálat, így a hizlaló krumpli helyett tényleg változatos zöldségköretekkel örvendeztetheted meg vendégeidet. A cukkini remek választás, de kapható még spárga, vagy akár mirelitet is használhatsz. Dobd fel a vegyes zöldségköretet ínyenc öntettel is!

Grillezett zöldségsaláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 csokor spárga
  • 1 db cukkini
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 1 bögre bébispenót
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál cukor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg. A cukkinit karikázd fel, a paradicsomot is vágd fel. A spárgát pucold meg, és dobd forrásban lévő sós, cukros vízbe. Főzd öt-hét percig, és öblítsd le hideg vízzel, majd vágd fel nagyjából azonos darabokra. Rakd a többi zöldséggel együtt forró, olajjal megkent grillrácsra, és süsd addig, amíg elkezd színesedni. Közben forgasd. 
 

Rakd a grillezett zöldségeket egy tálba, és tedd hozzá a megmosott bébispenótot. Az öntethez keverd össze az olajat, a citrom levét, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot és az aprított petrezselymet. Locsold meg vele a zöldségeket. Jól forgasd össze, és már tálalhatod is. 
Ha nem vagy profi grillező, és szívesen utánanéznél, hogy mit mennyi ideig kell sütni, ez a kisokos lehet a segítséged. 

Ezt is szeretjük