Édeskés és füstös, grillezett zöldségsaláta, frissítő dresszinggel
A grillezett zöldségsaláta a legideálisabb nyári köret sültek mellé, de önmagában is finom.

grillezett-zoldsegsalata
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

A Dior újra divatba hozta a füstös szemet: modern és szexis külső percek alatt »

Borotvahab napégésre? Meghökkentő, de hatásos »

Szuperkönnyű hidratálók fényvédővel: nem lesz zsíros a bőröd »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha már előveszed a grillsütőt, a húsok mellett süss rajta zöldségeket is! Most igazán bőséges a kínálat, így a hizlaló krumpli helyett tényleg változatos zöldségköretekkel örvendeztetheted meg vendégeidet. A cukkini remek választás, de kapható még spárga, vagy akár mirelitet is használhatsz. Dobd fel a vegyes zöldségköretet ínyenc öntettel is!

Grillezett zöldségsaláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 csokor spárga
  • 1 db cukkini
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 1 bögre bébispenót
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál cukor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg. A cukkinit karikázd fel, a paradicsomot is vágd fel. A spárgát pucold meg, és dobd forrásban lévő sós, cukros vízbe. Főzd öt-hét percig, és öblítsd le hideg vízzel, majd vágd fel nagyjából azonos darabokra. Rakd a többi zöldséggel együtt forró, olajjal megkent grillrácsra, és süsd addig, amíg elkezd színesedni. Közben forgasd. 
 

Rakd a grillezett zöldségeket egy tálba, és tedd hozzá a megmosott bébispenótot. Az öntethez keverd össze az olajat, a citrom levét, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot és az aprított petrezselymet. Locsold meg vele a zöldségeket. Jól forgasd össze, és már tálalhatod is. 
Ha nem vagy profi grillező, és szívesen utánanéznél, hogy mit mennyi ideig kell sütni, ez a kisokos lehet a segítséged. 

Ezt is szeretjük