Tökéletes grillezett lazac korianderes citrommártással, magos, ropogós salátával
Lazacot grillezni egyáltalán nem bonyolult, rövid idő alatt elkészül, a citrusos ízek pedig kifejezetten jól illenek hozzá.

grillezett-lazac-citrommartassal.png
beauty and style
Top olvasott cikkek

  A cikket a Kronenbourg 1664 Blanc támogatta

A lazac az egyik legízletesebb és legegészségesebb halfajta. Ne csak ünnepeken fogyaszd, kerti partikon is nagy kedvenc lesz! Könnyű vele dolgozni, grillrácsra is bátran rakhatod. Mivel tömörebb a húsa, még a nagyobb hő hatására sem esik szét. Érdemes filézve, teljesen előkészítve beszerezni, hogy ne kelljen vele bajlódni.  

A lazac gyorsan puhára sül, csak arra ügyelj, hogy ne hagyd sokáig a grillen! Továbbá figyelj, hogy ne tapadjon le. Épp ezért érdemes a grillrácsot folyamatosan olívaolajjal kenegetni. A lazacon a füstös íz is sokat dob.

A lazac villámgyorsan átsül

Még tovább fokoznád az élvezetet? A citrommártás a hal remek kiegészítője lehet. A köreten sem kell sokáig törni a fejed, a legegyszerűbb, ha ropogós, ínyenc salátát dobsz össze hozzá. Ha kész a lazac, a mártás és a saláta is, kínálj hozzá illő sört! 

Grillezett lazac korianderes citrommártással

Hozzávalók: 

  • 2 szelet lazacfilé
  • 1 dl tejszín 30%
  • 0,5 dl alaplé
  • 1 citrom
  • 1 csokor friss koriander
  • 1-2 friss chili
  • vegyes zöldsaláta
  • 6-8 szem koktélparadicsom
  • pirított magvak
  • olívaolaj
  • bors
grillezett-lazac.png

Elkészítése: 

Először a mártást készítsd el. A tejszínt kezdd el beforralni az alaplével, közben add hozzá a  - lehetőleg kezeletlen - citrom reszelt héját, egy fél citrom levét, ízesítsd sóval, borssal, majd miután a szósz besűrűsödött, a végén szórd hozzá az apróra vágott friss koriandert és a chilit.  Még egyet keverj rajta, majd húzd le a tűzről.

A zöldsalátához add hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat, ízesítsd citromlével és olívaolajjal, egy kicsit forgasd át, majd a végén szórd meg pirított magvakkal.

A lazacot sózd, borsozd, majd kevés olívaolajon mindkét oldalát süsd 5-6 percig, míg aranybarna nem lesz. Fontos, hogy a bőrös oldalával lefelé kezdd, és a sütés elején egy lapáttal szorítsd le a szeleteket, hogy a hő hatására ne ugorjon össze. Miután elkészül a lazac, azonnal tálald a még meleg szósszal és a ropogós zöldsalátával.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük