Tökéletes grillezett lazac korianderes citrommártással, magos, ropogós salátával

Lazacot grillezni egyáltalán nem bonyolult, rövid idő alatt elkészül, a citrusos ízek pedig kifejezetten jól illenek hozzá.

grillezett-lazac-citrommartassal.png
beauty and style
Top olvasott cikkek

  A cikket a Kronenbourg 1664 Blanc támogatta

A lazac az egyik legízletesebb és legegészségesebb halfajta. Ne csak ünnepeken fogyaszd, kerti partikon is nagy kedvenc lesz! Könnyű vele dolgozni, grillrácsra is bátran rakhatod. Mivel tömörebb a húsa, még a nagyobb hő hatására sem esik szét. Érdemes filézve, teljesen előkészítve beszerezni, hogy ne kelljen vele bajlódni.  

A lazac gyorsan puhára sül, csak arra ügyelj, hogy ne hagyd sokáig a grillen! Továbbá figyelj, hogy ne tapadjon le. Épp ezért érdemes a grillrácsot folyamatosan olívaolajjal kenegetni. A lazacon a füstös íz is sokat dob.

A lazac villámgyorsan átsül

Még tovább fokoznád az élvezetet? A citrommártás a hal remek kiegészítője lehet. A köreten sem kell sokáig törni a fejed, a legegyszerűbb, ha ropogós, ínyenc salátát dobsz össze hozzá. Ha kész a lazac, a mártás és a saláta is, kínálj hozzá illő sört! 

Grillezett lazac korianderes citrommártással

Hozzávalók: 

  • 2 szelet lazacfilé
  • 1 dl tejszín 30%
  • 0,5 dl alaplé
  • 1 citrom
  • 1 csokor friss koriander
  • 1-2 friss chili
  • vegyes zöldsaláta
  • 6-8 szem koktélparadicsom
  • pirított magvak
  • olívaolaj
  • bors
grillezett-lazac.png

Elkészítése: 

Először a mártást készítsd el. A tejszínt kezdd el beforralni az alaplével, közben add hozzá a  - lehetőleg kezeletlen - citrom reszelt héját, egy fél citrom levét, ízesítsd sóval, borssal, majd miután a szósz besűrűsödött, a végén szórd hozzá az apróra vágott friss koriandert és a chilit.  Még egyet keverj rajta, majd húzd le a tűzről.

A zöldsalátához add hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat, ízesítsd citromlével és olívaolajjal, egy kicsit forgasd át, majd a végén szórd meg pirított magvakkal.

A lazacot sózd, borsozd, majd kevés olívaolajon mindkét oldalát süsd 5-6 percig, míg aranybarna nem lesz. Fontos, hogy a bőrös oldalával lefelé kezdd, és a sütés elején egy lapáttal szorítsd le a szeleteket, hogy a hő hatására ne ugorjon össze. Miután elkészül a lazac, azonnal tálald a még meleg szósszal és a ropogós zöldsalátával.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük