Tökéletes grillezett lazac korianderes citrommártással, magos, ropogós salátával
Lazacot grillezni egyáltalán nem bonyolult, rövid idő alatt elkészül, a citrusos ízek pedig kifejezetten jól illenek hozzá.

- 8 kortalan ruhadarab, ami nem hiányozhat a tavaszi ruhatárból: egyszerűek, mégis felpezsdítik a megjelenést »
- Egyedi tervezésű ruhák narancshéjból és banánrostból: itt nézheted meg az ingyenes divatkiállítást »
- A 32 éves Emma Roberts elsütötte a tavasz legnőiesebb divatirányzatát: ilyen bájos és vidám tud lenni egy színes, virágos ruha »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
A cikket a Kronenbourg 1664 Blanc támogatta
A lazac az egyik legízletesebb és legegészségesebb halfajta. Ne csak ünnepeken fogyaszd, kerti partikon is nagy kedvenc lesz! Könnyű vele dolgozni, grillrácsra is bátran rakhatod. Mivel tömörebb a húsa, még a nagyobb hő hatására sem esik szét. Érdemes filézve, teljesen előkészítve beszerezni, hogy ne kelljen vele bajlódni.
A lazac gyorsan puhára sül, csak arra ügyelj, hogy ne hagyd sokáig a grillen! Továbbá figyelj, hogy ne tapadjon le. Épp ezért érdemes a grillrácsot folyamatosan olívaolajjal kenegetni. A lazacon a füstös íz is sokat dob.
A lazac villámgyorsan átsül
Még tovább fokoznád az élvezetet? A citrommártás a hal remek kiegészítője lehet. A köreten sem kell sokáig törni a fejed, a legegyszerűbb, ha ropogós, ínyenc salátát dobsz össze hozzá. Ha kész a lazac, a mártás és a saláta is, kínálj hozzá illő sört!
Grillezett lazac korianderes citrommártással
Hozzávalók:
- 2 szelet lazacfilé
- 1 dl tejszín 30%
- 0,5 dl alaplé
- 1 citrom
- 1 csokor friss koriander
- 1-2 friss chili
- vegyes zöldsaláta
- 6-8 szem koktélparadicsom
- pirított magvak
- olívaolaj
- só
- bors

Elkészítése:
Először a mártást készítsd el. A tejszínt kezdd el beforralni az alaplével, közben add hozzá a - lehetőleg kezeletlen - citrom reszelt héját, egy fél citrom levét, ízesítsd sóval, borssal, majd miután a szósz besűrűsödött, a végén szórd hozzá az apróra vágott friss koriandert és a chilit. Még egyet keverj rajta, majd húzd le a tűzről.
A zöldsalátához add hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat, ízesítsd citromlével és olívaolajjal, egy kicsit forgasd át, majd a végén szórd meg pirított magvakkal.
A lazacot sózd, borsozd, majd kevés olívaolajon mindkét oldalát süsd 5-6 percig, míg aranybarna nem lesz. Fontos, hogy a bőrös oldalával lefelé kezdd, és a sütés elején egy lapáttal szorítsd le a szeleteket, hogy a hő hatására ne ugorjon össze. Miután elkészül a lazac, azonnal tálald a még meleg szósszal és a ropogós zöldsalátával.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció