Citromos, fokhagymás pácban sült halfilé: serpenyőben percek alatt kész
Böjti napokra, hétvégére egyaránt remek választás a vajpuha citromos-fokhagymás halfilé.

citromos-fokhagymas-hal-sutve
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Még mindig nagyon kevés halat fogyasztunk, leginkább csak a böjti és a karácsonyi időszakban kerül a tányérra. Pedig egészséges, könnyű, gyors ebéd lehet, rendkívül változatosan elkészítve. Hogy az íze kicsit izgalmasabb legyen, adj hozzá citromot, és pácold egy kicsit. Vigyázz, ha túlsütöd, nagyon kiszárad. 

Citromos, fokhagymás halfilé

Hozzávalók:

  • 60 dkg halfilé
  • 0.5 db citrom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a halszeleteket tisztítsd meg, öblítsd le, és itasd le róluk a nedvességet. Keverd össze az olajat, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a rozmaringot, a citrom reszelt héját és egy teáskanál citromlevet, majd kend be a masszával a halszeleteket. Pácold a hűtőben legalább egy órán át.

Pihentetés után egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, önts hozzá kevés olajat, majd rakd bele a halat. A szeletek minden oldalát süsd körülbelül 3-4 perc alatt szép pirosra. Szedd papírtörlőre, csepegtesd le, és aprított petrezselyemmel megszórva, melegen tálald. 
A vajon sült lazac krémes szósszal egyszerűen fenséges, ebédre, vacsorára is remek választás. 

Ezt is szeretjük