Citromos, fokhagymás pácban sült halfilé: serpenyőben percek alatt kész
Böjti napokra, hétvégére egyaránt remek választás a vajpuha citromos-fokhagymás halfilé.

citromos-fokhagymas-hal-sutve
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

Nyújtja a lábakat és nőiessé tesz minden szettet: így viseld a térd fölé érő csizmát »

Ultranőies frizurák, melyek kihozzák a maximumot a vékony szálú, lelapuló hajból: pofonegyszerűen elkészülnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Még mindig nagyon kevés halat fogyasztunk, leginkább csak a böjti és a karácsonyi időszakban kerül a tányérra. Pedig egészséges, könnyű, gyors ebéd lehet, rendkívül változatosan elkészítve. Hogy az íze kicsit izgalmasabb legyen, adj hozzá citromot, és pácold egy kicsit. Vigyázz, ha túlsütöd, nagyon kiszárad. 

Citromos, fokhagymás halfilé

Hozzávalók:

  • 60 dkg halfilé
  • 0.5 db citrom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a halszeleteket tisztítsd meg, öblítsd le, és itasd le róluk a nedvességet. Keverd össze az olajat, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a rozmaringot, a citrom reszelt héját és egy teáskanál citromlevet, majd kend be a masszával a halszeleteket. Pácold a hűtőben legalább egy órán át.

Pihentetés után egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, önts hozzá kevés olajat, majd rakd bele a halat. A szeletek minden oldalát süsd körülbelül 3-4 perc alatt szép pirosra. Szedd papírtörlőre, csepegtesd le, és aprított petrezselyemmel megszórva, melegen tálald. 
A vajon sült lazac krémes szósszal egyszerűen fenséges, ebédre, vacsorára is remek választás. 

Ezt is szeretjük