Citromos-vajas grillezett hal
Grillen és sütőben is elkészítheted
Ha nem akarsz sokáig a grill mellett ácsorogni, a zamatos citromos-vajas hal ideális megoldás.

Citromos-vajas grillezett hal
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Prostitúcióra kényszerült a fiatal anyuka - Szívszorító, mit kell átélniük az iráni nőknek (x)

22 évesnek néz ki, valójában 44 - Az Anamé Program gyakorlatai megváltoztatták az életét (x)

Mit jelez a rendszertelen menstruáció? Elmondjuk, mikor érdemes orvoshoz fordulni (x)

Amikor a PMS megkeseríti az életed: nálad is ennyire szörnyű? - Eszter története (x)

beauty and style

Nem tudod feltenni a műszempillát? A szépségszakértő megmutatja a trükköt »

A világ legszebb vékony ajkú női: nemcsak a telt száj lehet szexi »

Kanálba tette a rúzst, és megolvasztotta - Zseniális ötlet régi sminkkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha halat szeretnél grillezni, válassz zsírosabb példányt. Ha nincs sok tapasztalatod, szeleteket süss, azokkal könnyebb dolgod lesz. A fűszerezésnél ne ess túlzásba. A citromos-vajas hal különösen finom, főleg, ha grillezett zöldségekkel, salátával kínálod. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagyobb halfilé
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A halfilét mosd meg, és törölgesd át papírtörlővel. A vajat olvaszd fel, nyomd hozzá a citrom levét, a fokhagymát, add hozzá a sót és a borsot. Az egészet keverd el, és dörzsöld jól a halszeletekbe. Fedd le, és tedd a hűtőbe, hogy jól átjárják a fűszerek, illetve fellazuljanak a rostok. Pácold legalább fél óráig, de akár négy órán keresztül is pihentetheted a hidegen.

A grillrácsot kend be olajjal, hiszen fontos, hogy sima és csúszós felületre fektesd a halakat, mert könnyen leragadnak. Ha maradt a pácból, öntsd rá a szeletekre. Ha lehet, fedd le a grillt. Közepes hőfokon öt-hét percig párold a halat, majd óvatosan fordítsd meg széles spatulával, és süsd újabb öt percig. Sütőben kicsit tovább, körülbelül 20-30 percig kell sütni.

Blog.hu ajánló