Gombás marharagu
Ha nem ragaszkodsz a rántott húshoz vasárnap, akkor készíts ínycsiklandozó gombás marharagut. Köretnek a rizs tökéletesen megfelel.
Ha különleges ebédet szeretnél készíteni vasárnap ebédre, ugyanakkor nem szeretnél nagyon sokat pepecselni, akkor főzz egy jó ragut.
A gomba tökéletesen kiegészíti a marhahúst, a tejszín pedig krémessé teszi. A marha bármelyik részéből elkészítheted a finom fogást.
Gombás marha
Hozzávalók:
- 50 dkg szín marha
- 15 dkg csiperke
- 5 dkg olaj
- liszt
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- fél doboz tejföl
- 2 dl tejszín
- bors
- só
- szerecsendió
- petrezselyem
A húst vágd csíkokra, majd a darabokat forgasd lisztbe, és olajon enyhén pirítsd meg. Add hozzá az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.
Öntsd fel két deci vízzel, majd tedd bele a tejszínt. Alacsony lángon párold tíz percig. Ha már puha a hús, akkor add hozzá a megtisztított, felszeletelt gombát, és sózd meg, valamint fűszerezd borssal, szerecsendióval. Végül keverd bele a tejfölt és a felaprított petrezselymet. Rizzsel kínáld.
Így főzd meg a rizst
A rizs akkor jó, ha pergős, és egy icipicit összeragad, azonban ez a mutatvány nem is olyan egyszerű, mint elsőre tűnik. Videónkból megtudhatod, hogyan lesz tökéletes a köret.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- gomba
- sertéshús
Bakonyi borda
- gomba
- sertéshús
Szűzpecsenye gombás raguval
- húsételek
- sült